Како је један градић заштићен од епидемије?

ГС
Како је један градић заштићен од епидемије?

Један градић се успешно брани од коронавируса, највише захваљујући свом географском положају. У питању је Поинт Робертс, градић смештен на малом полуострву.

Ово је најзаштићеније место од пандемије коронавируса у Сједињеним Америчким Државама, будући да га од остатка земље дели један залив, а једину копнену везу има са Канадом.

Пошто је граница са Канадом затворена за све осим неопходног саобраћаја, овај градић је сада попут острва, што је популацији од 1.300 становника до сада помогло да се сачува од опасности коју представља коронавирус, јер регистрованих случајева и даље нема, наводи лондонски "Гардијан".

"Ово је вероватно најбезбедније место у земљи", каже Памела Шепард, 65-годишња житељка овог и иначе прилично изолованог места, које припада америчкој држави Вашингтон.

Шеф ватрогасне службе Кристофер Карлтон каже да су прошле године у ово место туристи и други посетиоци викендом долазили са око 2.000 аутомобила, али да је број возила сада опао на мање од стотину.

"Са економске тачке гледишта, то причињава штету нашој заједници, као што је случај и са сваком другом која тренутно доживљава исто, али, у неком смислу, то уједно и штити нашу заједницу", рекао је Карлтон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана