Како је Ђуза преотео дјевојку колеги: “То је љубав, схвати Љубо”

Г.С.
Како је Ђуза преотео дјевојку колеги: “То је љубав, схвати Љубо”

Глумица Олгица Станисављевић била је вјерена за глумца Љубомира Љубу Тадића, а одлучила је да се уда за Властимира Ђузу Стојиљковића.

Да су тада у Југославији постајали таблоиди, пише Блиц, ова прича би вјероватно била на насловној страни.

“То је љубав Схвати нас, Љубо”, говорио је Ђуза свом пријатељу, пронијела су се шушкања по глумачким кулоарима, а људи иза сцене тврдили су да је Љуба све то прихватио са миром. Причало се и да је заљубљени пар то говорио Тадићу док је био у болници.

Ову причу на неки начин потвдио је и Ђузин брат Ненад који је једном за медије истакао:

“Никад Ђузу нисам питао за ту причу да ли је била баш Љубина вереница. Знам да је Олгица била девојка Тадића. Ако то глумци причају, онда је тачно.

Ђуза и Олгица су били дуго заједно, до њене смрти 1987. године. Она је за живота говорила шта их је одржавало у браку.

“Свађа дође као лек. Да се нисмо свађуцкали зар би смо издржали толико година заједно? Ђуза је, иначе, изванредан супруг, а ја сам од оних жена које свхатају да мушкарац мора и треба да буде први у кући. Жена за нијансу ниже. Таман толико да има среће. Неко је једном рекао: “Мудра је она жена која се понекад направи да је глупа”, испшричала је она за “Yugopapir”.

Када је умлра, Ђуза је био неутjешан. Његов брат је говорио да га је управо његов пријатељ Љуба Тадић наговарао да се ожени поново.

Једном ми је рекао да се на Љубин наговор оженио и други пут Љуба му је, кад је Олга преминула, рекао: “Слушај, Ђузо, нема ништа горе него кад се вратиш из кафане да те нико не чека код куће”, причао је његов брат Ненад.

А друга Ђузина супруга била је Душана Стојиљковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана