Kako je Đuza preoteo djevojku kolegi: “To je ljubav, shvati Ljubo”

G.S.
Kako je Đuza preoteo djevojku kolegi: “To je ljubav, shvati Ljubo”

Glumica Olgica Stanisavljević bila je vjerena za glumca Ljubomira Ljubu Tadića, a odlučila je da se uda za Vlastimira Đuzu Stojiljkovića.

Da su tada u Jugoslaviji postajali tabloidi, piše Blic, ova priča bi vjerovatno bila na naslovnoj strani.

“To je ljubav Shvati nas, Ljubo”, govorio je Đuza svom prijatelju, pronijela su se šuškanja po glumačkim kuloarima, a ljudi iza scene tvrdili su da je Ljuba sve to prihvatio sa mirom. Pričalo se i da je zaljubljeni par to govorio Tadiću dok je bio u bolnici.

Ovu priču na neki način potvdio je i Đuzin brat Nenad koji je jednom za medije istakao:

“Nikad Đuzu nisam pitao za tu priču da li je bila baš Ljubina verenica. Znam da je Olgica bila devojka Tadića. Ako to glumci pričaju, onda je tačno.

Đuza i Olgica su bili dugo zajedno, do njene smrti 1987. godine. Ona je za života govorila šta ih je održavalo u braku.

“Svađa dođe kao lek. Da se nismo svađuckali zar bi smo izdržali toliko godina zajedno? Đuza je, inače, izvanredan suprug, a ja sam od onih žena koje svhataju da muškarac mora i treba da bude prvi u kući. Žena za nijansu niže. Taman toliko da ima sreće. Neko je jednom rekao: “Mudra je ona žena koja se ponekad napravi da je glupa”, ispšričala je ona za “Yugopapir”.

Kada je umlra, Đuza je bio neutješan. Njegov brat je govorio da ga je upravo njegov prijatelj Ljuba Tadić nagovarao da se oženi ponovo.

Jednom mi je rekao da se na Ljubin nagovor oženio i drugi put Ljuba mu je, kad je Olga preminula, rekao: “Slušaj, Đuzo, nema ništa gore nego kad se vratiš iz kafane da te niko ne čeka kod kuće”, pričao je njegov brat Nenad.

A druga Đuzina supruga bila je Dušana Stojiljković.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana