Како да се ријешите целулита до љета

ГС
Како да се ријешите целулита до љета

Проблем са којим се суочава свака жена, без обзира на године, и којег желимо да се ријешимо до одласка на љетовање и скидања у купаћи костим.

Редовна физичка активност, смањење тјелесне тежине, масаже и вежбе, сигурно дају резултате, али и ово ће вам сигурно помоћи да се ријешите целулита за неколико месеци.

Једна од кључних ставри које ће вам помоћи да сузбијете целулит је масажа. Можете је изводити сами или се обратити професионалцу. У комбинацији с антицелулит кремама и уљима, даје брзе и фантастичне резултате. Масажа може смањити целулит побољшањем лимфне дренаже.

Креме и уља за масажу нуде исте предности, али кључна компонента је процес масаже. Не можете нанети крему и очекивати да ćе целулит нестати сам. Такође, знајте да само једна масажа неćе помоćи када је у питању целулит. Морате досљедно понављати процес да бисте постигли и одржали жељене резултате, преноси Супер жена.

Биоактивни колаген пептиди

Можда сте с потпуним правом скептични према обећањима произвођача разних суплемената против целулита. Заиста свега има на тржишту и далеко од тога да је све добро и ефикасно. Међутим, студија из 2015. године открила је побољшање када је целулит у питању код жена које су узимале биоактивне пептиде колагена.

Учеснице су узимале дневни орални додатак током шест мјесеци. Побољшање је примјеćено код жена са умјереном и веćом тежином, али је код оних с умјереном тежином забиљежено веће побољшање.

Пијте више воде

Ако не пијете довољно воде, то се неће добро одразити на ваше здравље, па ни на целулит. Пијте минимум литар и по воде дневно, то ће подстаћи циркулацију, поспјешити избацивање токсина из организма и побољшати проток лимфе.

Мораћете мало да смршате

Губитак тежине такође може помоćи неким људима с прекомерном тежином и гојазношćу да смање целулит. Губитак вишка телесне масти може природно смањити појаву целулита. Али имајте на уму да свако, с било којом тежином, може имати целулит. Није ограничен само на оне који имају прекомерну тежину или су гојазни. Имају га чак и мршаве особе.

Како да се ријешите целулита помоћу вежби

Одређене вјежбе за ноге и задњицу могу помоćи да затегнете кожу у пределу бутина и да ублажите, па можда и у потпуности уклоните целулит (нарочито ако се придржавате претходно наведеног). А које су то вјежбе?

Чучњеви

Станите тако да су вам стопала у ширини рамена. Ножни прсти су усмјерени ка напред. Спустите задњицу као да хоћете да сједнете на столицу, пазеćи да вам колена не прелазе преко ножних прстију. Стисните глутеусе док се подижете у почетну позицију, а затим поновите.

Скок чучњеви

Ово је корак даље од обичног чучња с додатним скоком на крају. Урадите обичан чучањ. Док се враćате у почетну позицију, лагано убрзајте и скочите. Покушајте да слетите што је могуćе мекше на ноге. Понављање.

Степ-уп

Станите испред клупе или чврсте кутије за вјежбање. Закорачите на кутију, једном, па другом ногом. Вратите се назад по истом систему.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана