Кад поглед одлута: Шта ће мушкарац прво погледати на жени која га је заинтересовала?

Б92
Foto: Илустрација

Научници с Велсли колеџа и Универзитета Канзас замолили су више од сто студената да посматрају фотографије мушкараца и жена. Потом је требало да кажу да ли могу да замисле одређену особу као потенцијалног пријатеља или сматрају да би с њом могли да остваре љубавну/сексуалну везу.

Научници су нарочито пазили на једну ствар - покрете очима. Наиме, то би требало да открије како испитаници доживљавају особе на сликама.

Куда прво иде поглед?

Резултати овог истраживања показали су да мушкарци који гледају жену у лице - нису заинтересовани за њу. Пазите сада: ако мушкарац сматра жену атрактивном, најприје гледа груди и бокове. Дакле, према овом истраживању контакт очима уопште није важан?!

Објашњење тог понашања

Премда све помало звучи као клише, не смијемо пребацивати мушкарцима. Резултати истраживања одговарају еволуцијским истраживањима - која су показала да су и "прамушкарци" првенствено обраћали пажњу на тијело жене. Наиме, мушкарци желе да провјере да ли је жена "погодна за наставак лозе", а то им говоре тјелесни атрибути.

А имамо и наставак ове приче. Радња се сад већ одвија у нешто интимнијој атмосфери, кад сте ви и ваш изабраник завршили у вези, браку или барем у некој страственој авантури у кревету. Питање гласи: Шта мушкарци прво гледају на голој жени?

Сигурно сте мало знатижељни, зар не? Како бисмо задовољили знатижељу, пронашли смо анкету у којој је учествовало 12.000 мушкараца – одговарали су на једно питање: "Гдје најприје гледају мушкарци кад угледају голу жену?"

У анкети су учествовале и жене - претпостављајући гдје мушкарци најприје погледају. Имамо резултате…

Дакле, гдје мушкарци најпре погледају кад угледају голу жену?

На…груди! Да, опет груди! Чак 51 посто жена претпоставило је да мушкарци најприје гледају груди. И добро су претпоставиле. Наиме 45 одсто мушкараца признало је да су груди фаворит. Међутим, то не значи да мушкарци повезују вашу привлачност с вашим грудима (мале, велике, чврсте итд.). То значи да само тамо гледају - можда баш зато јер то прво виде кад жена стоји фронтално гола испред њих, преноси miss7.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана