Јелена, жена са возачком дозволом за све што је на точковима VIDEO

ГС
Јелена, жена са возачком дозволом за све што је на точковима VIDEO

Вожња брзих двоточкаша, али и шлепера и аутобуса, својствена је јачем полу. Међутим, млада Приједорчанка стаје им на црту. Возачку дозволу има за све што је на точковима, ускоро и за аутобус.

Дукати монстер од 650 кубика, први је моторни љубимац двадесетшестогодишње Јелене Давидовић Мехмедагић. Неколико стотина килограма тешком, "мушком машином" управља спретно баш као и припадници јачег пола.

- Тежина јесте већа. али то је само тактика, треба само знати како, шта, и то је то. Све је у мозгу, за све треба праксе, а осјећаја највише - прича Јелена.

Након мотора, Јелена је положила и за вожњу аутомобила, али није стала на томе. Данас посједује возачку дозволу и за вожњу камиона и шлепера.

Као професионални возач већ се окушала у земљама Европске уније.

- Разлика је у дужини, наравно и морате бити опрезнији, пратити ретровизоре и све, четворо очију мора бити отворено, морате размишљати корак напријед - ддоаје Јелана.

За Јелену обука за вожњу моторних возила није завршена. Ускоро ћемо је моћи видјети и за воланом аутобуса.

За оцјену њених возачких способности, дајемо ријеч стручњацима.

- Јелена је врстан возач, добар познавалац мотора и моторних возила, успјешно то обавља и мислим да би могла да буде и успјешан инструктор - истакао је Синиша Гњатовић, инструктор вожње из Приједора.

И док успјешно гради возачку каријеру, Јелена има и циљ за будућност- професионални инструктор за све врсте моторних возила, преноси РТРС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана