Jelena, žena sa vozačkom dozvolom za sve što je na točkovima VIDEO

GS
Jelena, žena sa vozačkom dozvolom za sve što je na točkovima VIDEO

Vožnja brzih dvotočkaša, ali i šlepera i autobusa, svojstvena je jačem polu. Međutim, mlada Prijedorčanka staje im na crtu. Vozačku dozvolu ima za sve što je na točkovima, uskoro i za autobus.

Dukati monster od 650 kubika, prvi je motorni ljubimac dvadesetšestogodišnje Jelene Davidović Mehmedagić. Nekoliko stotina kilograma teškom, "muškom mašinom" upravlja spretno baš kao i pripadnici jačeg pola.

- Težina jeste veća. ali to je samo taktika, treba samo znati kako, šta, i to je to. Sve je u mozgu, za sve treba prakse, a osjećaja najviše - priča Jelena.

Nakon motora, Jelena je položila i za vožnju automobila, ali nije stala na tome. Danas posjeduje vozačku dozvolu i za vožnju kamiona i šlepera.

Kao profesionalni vozač već se okušala u zemljama Evropske unije.

- Razlika je u dužini, naravno i morate biti oprezniji, pratiti retrovizore i sve, četvoro očiju mora biti otvoreno, morate razmišljati korak naprijed - ddoaje Jelana.

Za Jelenu obuka za vožnju motornih vozila nije završena. Uskoro ćemo je moći vidjeti i za volanom autobusa.

Za ocjenu njenih vozačkih sposobnosti, dajemo riječ stručnjacima.

- Jelena je vrstan vozač, dobar poznavalac motora i motornih vozila, uspješno to obavlja i mislim da bi mogla da bude i uspješan instruktor - istakao je Siniša Gnjatović, instruktor vožnje iz Prijedora.

I dok uspješno gradi vozačku karijeru, Jelena ima i cilj za budućnost- profesionalni instruktor za sve vrste motornih vozila, prenosi RTRS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana