Инфлуенсерка Елеонора Предин: Лепота помаже у животу, али није кључна за успех и срећу

Гордана Копања
Елеонора Предин
Foto: Уступљена фотографија | Елеонора Предин

НОВИ САД – Лепота је нешто што ће вероватно пуно да помогне у животу, али није кључна за успех и срећу. Радите на себи, образујте се, што више улажете у себе и своје знање стицаћете више самопоуздања и себе ћете више ценити, а шта ће вам више за срећу осим да будете најбоље могуће биће.

Каже то све популарнија инфлуенсерка из Новог Сада Елеонора Предин која за „Глас Српске“ открива како је то бити инфлуенсер, зашто се тиме бави, али и како „жонглира“ између друштвених мрежа, неколико послова и мајчинства.

Ова млада мама за своје пратиоце (који су из дана у дан све бројнији) на Инстаграму објављује углавном видео записе са савјетима о здравој исхрани, здравом животу, њези  лица и тијела, али и о много озбиљнијим темама – самопоздању и оснаживању жена које су доживјеле неку врсту насиља.

А Елеонора није само инфлуенсер – она је дипломирани индустријски инжењер, ради у једној фирми као веб дизајнер и има свој тим за дигитални маркетинг. Бави се и моделингом, а поред свега тога је мајка мале Уне тако да јој је, како и сама каже, живот баш динамичан. Каже и да се много добро осјећа када се повеже са природом, па гледа да што више времена проводи у њој.

-Ту долазимо до чувеног питања "како све постижеш?". Моделингом се бавим кроз инфлуенсерски посао и то онако како ја желим, а не по туђим идејама и замислима. Много сам поносна на себе што сам поред посла модела успела да завршим државни факултет и једноставно остала у тој бранши тако што сам оформила тим за дигитални маркетинг. Волим да будем јавна личност јер ми је драго да могу да ширим свест о самопоуздању, успеху и здрављу. И кроз дигитални маркетинг сваком клијенту помажем да се што пре пробије на тржиште и тиме сам презадовољна јер је моја главна сврха да помажем људима – наглашава Елеонора.

Додаје да никада није планирала да постане инфлуенсер.

-Почела сам да на Инстаграм постављам ствари из реалног живота-  кување, путовања, како проводим дан и тако су пратиоци почели да расту, па сам више објава постављала и ето и данас тако исто радим, нема фолирања, све је тако како јесте. Једноставно пробудила ми се жеља да све што сам до сада научила и што учим делим са другима. Већину постова сама осмислим , креирам нешто сто је мени слично – појашњава Елеонора.

Истиче да увијек полази од себе и размишља шта би она то вољела да види на некој друштвеној мрежи, па сходно томе направи објаву.

-Не форсирам садржај само да бих нешто окачила већ гледам да будем спонтана и постављам објаве са оним што ми се се заиста дешава  – каже Елеонора.

Сматра да је већ постала узор дјевојкама. 

-Број порука који добијем у току дана је заиста невероватан.  Генерално сам им мотивација за успех, здравље и лепоту – наглашава Елеонора.

Због порука жена које је прате на Инстаграму, али  и на основу личног лошег искуства прошлог мјесеца  покренула је један занимљив пројекат и објавила видео који је посветила говору о физичком и психолошком насиљу над женама. Видео је привукао велику пажњу, а жене су јој се јављале послије видеа и писале своје личне приче.

-Наравно, сматрам да никада нећу успети у потпуности да пробудим свест да се свако ко трпи било какав вид насиља обрати за помоћ. Треба ту доста храбрости и првенствено финансијке сигурности да би се неко одлучио на такав корак. Ипак, идемо полако са охрабривањем жена, а следећи видео који снимам је "несигурност"  и планирам да га објавим крајем месеца. Сваког месеца  планираћу нову тему – наглашава Елеонора.

Открива да је највећа заблуда о инфлуенсерима да им је лако.

-Снимам видео о томе како је бити инфлуенсер, чисто да разбијем те заблуде. Потребно је  много времена да се осмисли идеја за добар пост, па онда време да се он сними, измонтира. Анимирање пратилаца само преко сторија захтева доста ангажовања, јер у сваком моменту тежиш да будеш другачији. Мислим да сам успела да будем другачија од других инфлуенсера јер томе и тежим и видим да ми лепо иде – каже Елеонора.

Признаје да друге инфлуенсере не прати помно и свакодневно због тога што јој вријеме то не дозвољава.

-Поред три редовна посла која радим и моје кћерке Уне, не проводим превише времена на друштвеним мрежама, а и оно што проведем је на мом профилу. Веома ми се свиђа TikTok и тамо понекад пронађем инспирацију . Тамо одем да се исмејем и излуфтирам главу. Уна и ја смо запажене на TikToku и та мрежа ће тек да доживи бум на нашем подручју. YouTube користимо исто, напредак тамо иде спорије него на другим мрежама, али никако не треба занемарити ову платформу јер је велики потенцијал– прича Елеонора.

Тежак животни период

Елеонора Предин веома млада је остала без мајке и то је у великој мјери утицало на њу.

- Још чекам дан када ће ово бити лака тема. Прво нисам знала шта ме је снашло, пар дана сам била скроз изгубљена, било је баш тешко јер ни тату нисам имала у том тренутку. Спасило ме је то што смо били побожни, читала сам „Библију“ као мала и реченица да се све дешава са разлогом ми је највише помогла. Нисам пала у очај и депресију, већ сам одлучила да она буде јако поносна на мене. Завршила сам школу одлична, уписала државни факултет и завршила га и све тако до данас – наглашава Елеонора.

Уна

Мала Уна често краси Елеонорине објаве на Инстаграму.

- Нас две смо првенствено другарице. Много времена проводимо заједно јер је мој посао онлајн и због тога јој самопоуздања и љубави не мањка. Када сам се одвојила од њеног тате, рекла сам себи „ОК, Уна мора бити зрела и одговорна како би мени било лакше“. Била сам строга (и сада сам) и све проблеме смо брзо решавале, много радим са њом, због тога је паметна и зрела – истиче Елеонора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана