Influenserka Eleonora Predin: Lepota pomaže u životu, ali nije ključna za uspeh i sreću

Gordana Kopanja
Eleonora Predin
Foto: Ustupljena fotografija | Eleonora Predin

NOVI SAD – Lepota je nešto što će verovatno puno da pomogne u životu, ali nije ključna za uspeh i sreću. Radite na sebi, obrazujte se, što više ulažete u sebe i svoje znanje sticaćete više samopouzdanja i sebe ćete više ceniti, a šta će vam više za sreću osim da budete najbolje moguće biće.

Kaže to sve popularnija influenserka iz Novog Sada Eleonora Predin koja za „Glas Srpske“ otkriva kako je to biti influenser, zašto se time bavi, ali i kako „žonglira“ između društvenih mreža, nekoliko poslova i majčinstva.

Ova mlada mama za svoje pratioce (koji su iz dana u dan sve brojniji) na Instagramu objavljuje uglavnom video zapise sa savjetima o zdravoj ishrani, zdravom životu, njezi  lica i tijela, ali i o mnogo ozbiljnijim temama – samopozdanju i osnaživanju žena koje su doživjele neku vrstu nasilja.

A Eleonora nije samo influenser – ona je diplomirani industrijski inženjer, radi u jednoj firmi kao veb dizajner i ima svoj tim za digitalni marketing. Bavi se i modelingom, a pored svega toga je majka male Une tako da joj je, kako i sama kaže, život baš dinamičan. Kaže i da se mnogo dobro osjeća kada se poveže sa prirodom, pa gleda da što više vremena provodi u njoj.

-Tu dolazimo do čuvenog pitanja "kako sve postižeš?". Modelingom se bavim kroz influenserski posao i to onako kako ja želim, a ne po tuđim idejama i zamislima. Mnogo sam ponosna na sebe što sam pored posla modela uspela da završim državni fakultet i jednostavno ostala u toj branši tako što sam oformila tim za digitalni marketing. Volim da budem javna ličnost jer mi je drago da mogu da širim svest o samopouzdanju, uspehu i zdravlju. I kroz digitalni marketing svakom klijentu pomažem da se što pre probije na tržište i time sam prezadovoljna jer je moja glavna svrha da pomažem ljudima – naglašava Eleonora.

Dodaje da nikada nije planirala da postane influenser.

-Počela sam da na Instagram postavljam stvari iz realnog života-  kuvanje, putovanja, kako provodim dan i tako su pratioci počeli da rastu, pa sam više objava postavljala i eto i danas tako isto radim, nema foliranja, sve je tako kako jeste. Jednostavno probudila mi se želja da sve što sam do sada naučila i što učim delim sa drugima. Većinu postova sama osmislim , kreiram nešto sto je meni slično – pojašnjava Eleonora.

Ističe da uvijek polazi od sebe i razmišlja šta bi ona to voljela da vidi na nekoj društvenoj mreži, pa shodno tome napravi objavu.

-Ne forsiram sadržaj samo da bih nešto okačila već gledam da budem spontana i postavljam objave sa onim što mi se se zaista dešava  – kaže Eleonora.

Smatra da je već postala uzor djevojkama. 

-Broj poruka koji dobijem u toku dana je zaista neverovatan.  Generalno sam im motivacija za uspeh, zdravlje i lepotu – naglašava Eleonora.

Zbog poruka žena koje je prate na Instagramu, ali  i na osnovu ličnog lošeg iskustva prošlog mjeseca  pokrenula je jedan zanimljiv projekat i objavila video koji je posvetila govoru o fizičkom i psihološkom nasilju nad ženama. Video je privukao veliku pažnju, a žene su joj se javljale poslije videa i pisale svoje lične priče.

-Naravno, smatram da nikada neću uspeti u potpunosti da probudim svest da se svako ko trpi bilo kakav vid nasilja obrati za pomoć. Treba tu dosta hrabrosti i prvenstveno finansijke sigurnosti da bi se neko odlučio na takav korak. Ipak, idemo polako sa ohrabrivanjem žena, a sledeći video koji snimam je "nesigurnost"  i planiram da ga objavim krajem meseca. Svakog meseca  planiraću novu temu – naglašava Eleonora.

Otkriva da je najveća zabluda o influenserima da im je lako.

-Snimam video o tome kako je biti influenser, čisto da razbijem te zablude. Potrebno je  mnogo vremena da se osmisli ideja za dobar post, pa onda vreme da se on snimi, izmontira. Animiranje pratilaca samo preko storija zahteva dosta angažovanja, jer u svakom momentu težiš da budeš drugačiji. Mislim da sam uspela da budem drugačija od drugih influensera jer tome i težim i vidim da mi lepo ide – kaže Eleonora.

Priznaje da druge influensere ne prati pomno i svakodnevno zbog toga što joj vrijeme to ne dozvoljava.

-Pored tri redovna posla koja radim i moje kćerke Une, ne provodim previše vremena na društvenim mrežama, a i ono što provedem je na mom profilu. Veoma mi se sviđa TikTok i tamo ponekad pronađem inspiraciju . Tamo odem da se ismejem i izluftiram glavu. Una i ja smo zapažene na TikToku i ta mreža će tek da doživi bum na našem području. YouTube koristimo isto, napredak tamo ide sporije nego na drugim mrežama, ali nikako ne treba zanemariti ovu platformu jer je veliki potencijal– priča Eleonora.

Težak životni period

Eleonora Predin veoma mlada je ostala bez majke i to je u velikoj mjeri uticalo na nju.

- Još čekam dan kada će ovo biti laka tema. Prvo nisam znala šta me je snašlo, par dana sam bila skroz izgubljena, bilo je baš teško jer ni tatu nisam imala u tom trenutku. Spasilo me je to što smo bili pobožni, čitala sam „Bibliju“ kao mala i rečenica da se sve dešava sa razlogom mi je najviše pomogla. Nisam pala u očaj i depresiju, već sam odlučila da ona bude jako ponosna na mene. Završila sam školu odlična, upisala državni fakultet i završila ga i sve tako do danas – naglašava Eleonora.

Una

Mala Una često krasi Eleonorine objave na Instagramu.

- Nas dve smo prvenstveno drugarice. Mnogo vremena provodimo zajedno jer je moj posao onlajn i zbog toga joj samopouzdanja i ljubavi ne manjka. Kada sam se odvojila od njenog tate, rekla sam sebi „OK, Una mora biti zrela i odgovorna kako bi meni bilo lakše“. Bila sam stroga (i sada sam) i sve probleme smo brzo rešavale, mnogo radim sa njom, zbog toga je pametna i zrela – ističe Eleonora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana