Има 99 година, а скупио више од 20 милиона фунти: Капетан Том је понос Британије

ГС
Има 99 година, а скупио више од 20 милиона фунти: Капетан Том је понос Британије

Капетан Том Мур добио је посебно признање “Понос Британије” коју му је уручила водитељка Керол Вондерман у јутарњем програму “Добро јутро Британијо” за његово хуманитарно ходање по свом дворишту помоћу ког је успио да прикупи 28 милиона фунти за помоћ британским клиникама.

Он је ходао по свом дворишту помажући се ходалицом и направио 100 кругова. Његов циљ је био да прикупи 1.000 фунти, али освојио је срца Британаца и та цифра је достигла милионе.

Признање му је уручено виртуелно, овај ветеран из Другог светског рата се појавио преко видео-позива у емисији јер су му рекли да желе да га интервјуишу поводом његовог 100. рођендана, а онда је уследило изненађење.

Водитељка Вондерман је једва обуздала сузе док је говорила о Томовој племенитости: “Једва чекам да Вас упознам и да Вам лично уручим награду.”

Невјероватна постигнуcћа капетана Тома учинила су га националним херојем због донација које је успио да прикупи а ветеран је обећао да ће шетати све док новац буде стизао.

Има своје посебне разлоге због којих жели да се захвали својим медицинским сестрама и љекарима који ризикују своје животе у борби против вируса корона. Капетан Том се борио против рака коже и имао је замјену кука након што је пао код куће и сломио кост..

(Б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана