Ima 99 godina, a skupio više od 20 miliona funti: Kapetan Tom je ponos Britanije

GS
Ima 99 godina, a skupio više od 20 miliona funti: Kapetan Tom je ponos Britanije

Kapetan Tom Mur dobio je posebno priznanje “Ponos Britanije” koju mu je uručila voditeljka Kerol Vonderman u jutarnjem programu “Dobro jutro Britanijo” za njegovo humanitarno hodanje po svom dvorištu pomoću kog je uspio da prikupi 28 miliona funti za pomoć britanskim klinikama.

On je hodao po svom dvorištu pomažući se hodalicom i napravio 100 krugova. Njegov cilj je bio da prikupi 1.000 funti, ali osvojio je srca Britanaca i ta cifra je dostigla milione.

Priznanje mu je uručeno virtuelno, ovaj veteran iz Drugog svetskog rata se pojavio preko video-poziva u emisiji jer su mu rekli da žele da ga intervjuišu povodom njegovog 100. rođendana, a onda je usledilo iznenađenje.

Voditeljka Vonderman je jedva obuzdala suze dok je govorila o Tomovoj plemenitosti: “Jedva čekam da Vas upoznam i da Vam lično uručim nagradu.”

Nevjerovatna postignucća kapetana Toma učinila su ga nacionalnim herojem zbog donacija koje je uspio da prikupi a veteran je obećao da će šetati sve dok novac bude stizao.

Ima svoje posebne razloge zbog kojih želi da se zahvali svojim medicinskim sestrama i ljekarima koji rizikuju svoje živote u borbi protiv virusa korona. Kapetan Tom se borio protiv raka kože i imao je zamjenu kuka nakon što je pao kod kuće i slomio kost..

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana