Глумица Бранка Веселиновић прославља 104. рођендан

ГС
Foto: Беоинфо

БЕОГРАД- Српска позоришна, филмска и телевизијска глумица Бранка Веселиновић данас прославља 104. рођендан.

У име Града Београда, замjеница градоначелника Весна Видовић честитала је 104. рођендан глумици Бранки Веселиновић, некадашњој првакињи Југословенског драмског позоришта, која је постала најстарија Београђанка и истовремено најстарија жива глумица на свету.

Видовићева је глумици поклонила рођенданску торту и цвијеће, а Бранка је делегацију Града Београда дочекала ријечима: „Моји анђели", присјећајући се дуге каријере коју је имала и у нашој земљи и у Америци.

„Посета Бранки Веселиновић и честитка за 104. рођендан део је свеобухватнијег приступа старијим суграђанима. То је био и биће наш манир и пракса да наизглед ситним стварима доприносимо да се стари суграђани осећају боље и да им пружимо подршку", рекла је Видовићева.

Истовремено, како је поручила, Град Београд чини све да побољша положај пензионера бројним бесплатним програмима које организује за њих.

„А за оне који попут Бранке не могу да их посећују, ми ћемо доћи у њихов дом. На тај начин им пружамо подршку и јасно показујемо да нису заборављени", поручила је Видовић.

Бранка Веселиновић није крила узбуђење и захвалност, збијајући чак шале на свој рачун „да се осећа као да има триста година".

„Добро је показати емоције. Ово су изненађења када човек реагује од срца. Човек себе не треба да воли због себе него због других људи, због свих оних које воли, с којима се дружи, који га посећују, због болесних, због деце којима се посвећивао. Зато је за мене сваки овакав гест велика част", рекла је Бранка Веселиновић.

Навела је да је кућу у Београдској улици завјештала Граду Београду, тачније, како је прецизирала, све што има поклања друштву, укључујући и њене рукописе и слике.

Бранка Веселиновић је глумила у више од 100 представа у позоришту и више од 50 телевизијских серија и филмова и добитница је многобројних награда и признања за свој глумачки и хуманитарни рад као амбасадорка Уницефа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана