Glumica Branka Veselinović proslavlja 104. rođendan

GS
Foto: Beoinfo

BEOGRAD- Srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica Branka Veselinović danas proslavlja 104. rođendan.

U ime Grada Beograda, zamjenica gradonačelnika Vesna Vidović čestitala je 104. rođendan glumici Branki Veselinović, nekadašnjoj prvakinji Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koja je postala najstarija Beograđanka i istovremeno najstarija živa glumica na svetu.

Vidovićeva je glumici poklonila rođendansku tortu i cvijeće, a Branka je delegaciju Grada Beograda dočekala riječima: „Moji anđeli", prisjećajući se duge karijere koju je imala i u našoj zemlji i u Americi.

„Poseta Branki Veselinović i čestitka za 104. rođendan deo je sveobuhvatnijeg pristupa starijim sugrađanima. To je bio i biće naš manir i praksa da naizgled sitnim stvarima doprinosimo da se stari sugrađani osećaju bolje i da im pružimo podršku", rekla je Vidovićeva.

Istovremeno, kako je poručila, Grad Beograd čini sve da poboljša položaj penzionera brojnim besplatnim programima koje organizuje za njih.

„A za one koji poput Branke ne mogu da ih posećuju, mi ćemo doći u njihov dom. Na taj način im pružamo podršku i jasno pokazujemo da nisu zaboravljeni", poručila je Vidović.

Branka Veselinović nije krila uzbuđenje i zahvalnost, zbijajući čak šale na svoj račun „da se oseća kao da ima trista godina".

„Dobro je pokazati emocije. Ovo su iznenađenja kada čovek reaguje od srca. Čovek sebe ne treba da voli zbog sebe nego zbog drugih ljudi, zbog svih onih koje voli, s kojima se druži, koji ga posećuju, zbog bolesnih, zbog dece kojima se posvećivao. Zato je za mene svaki ovakav gest velika čast", rekla je Branka Veselinović.

Navela je da je kuću u Beogradskoj ulici zavještala Gradu Beogradu, tačnije, kako je precizirala, sve što ima poklanja društvu, uključujući i njene rukopise i slike.

Branka Veselinović je glumila u više od 100 predstava u pozorištu i više od 50 televizijskih serija i filmova i dobitnica je mnogobrojnih nagrada i priznanja za svoj glumački i humanitarni rad kao ambasadorka Unicefa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana