Фаталне љепотице: Највеће заводнице свих времена

Г.С.
Фаталне љепотице: Највеће заводнице свих времена

Шта жене чини заводљивима? Магнетска привлачност, љепота, поглед или осмијех пун самопоуздања? Све то и нешто више.

Потребна је и доза мистерије, харизматичност, храброст. Режисери из златног периода Холивуда рекли би да је у питању комбинација шарма и гламура који је својствен само ријетким дјевојкама. Европски режисери издвојили би јединствену природну љепоту коју прати смијелост и харизма.

Свака на овој листи је истинска љепотица, а свакако да постоји још љепотица ванвременске љепоте, које су имале нешто посебно у свом ставу, држању и карактеру. Но, за овима су мушкарци уздисали, вољели их, удварали им се.

1. Клаудија Кардинале

Италијанска лепотица која данас има 82 године, рођена је у Тунису. У младости је била проглашена и најљепшом Италијанком у Тунису, али је у свијет филма ушла већ са 20 година и првом ролом била запажена. Играла је у многобројним филмовима, добијала награде.

Када је имала 20 година, упознала је филмског продуцента Франка Кристалдија. Како је сама рекла, направили су свадбену журку, али се никада нису вјенчали. Имала је касније један кратак брак, али је љубав њеног живота био режисер Паскале Сквитери са којим је била у браку 42 године, све до његове смрти 2017.

"Никада нисам вјеровала у то да скандал доприноси глумачкој каријери. Ја се нисам никада откривала нити себе, нити своје тијело у филмовима. Мислим да је мистериозност важна", рекла је својевремено у једном од интервјуа. "Лос Анђелес тајмс" прогласио ју је једном од најљепших глумица свих времена.

2. Ава Гарднер

Због свог талента али и љепоте, Ава Гарднер била је једна од водећих глумачких звијезда 50-их година а Амерички филмски институт прогласио ју је 1999. године једном од највећих женских глумачких легенди свих времена.

Чим је стигла у Лос Анђелес, упознала је глумца Микија Рунија, са којим се и као 20-годишњакиња вјенчала 1942. године. Брак није потрајао, и развели су се већ наредне године због његове склоности коцки и женама. И наредни брак, са џез музичарем, трајао је свега годину дана.

Њен трећи и посљедњи брак био је са Френк Синатром, од 1951. до 1957. године. За њега је у својој аутобиографији рекла да је био љубав њеног живота, а Френк Синатра због Аве се и развео од своје супруге Ненси. Синатра је у то вријеме био разапет од стране медија и јавности што је због фаталне жене оставио супругу Ненси, а управо је Ава касније искористила свој утицај да Френк добије улогу у филму "Одавде до вјечности", која га је ревитализовала и као глумца и као пјевача.

"Са Френком је немогуће бити. То је као да си са женом. Он је тако њежан. Као да се плаши да ће ме сломити као вазу ако ме додирне", поверила је једном Ава Гарднер, али је са Френком остала пријатељ до краја свог живота.

Била је у пријатељским односима и са Хауардом Хјуом, за кога је рекла да никада није била заљубљена у њега али да је био дио њеног живота двадесет година, а послије развода од Синатре, одселила се у Шпанију гдје се спријатељила са Ернестом Хемингвејем. Када је са њим била у његовој вили у Хавани, пливала је у базену без костима. Хемингвеј је наводно тражио да се вода из тог базена никада не замијени.

3. Брижит Бардо

Најпознатија по приказивању сексуално еманципованих жена и хедонстичког стила живота, Брижит Бардо, била је један од највећих секс-симбола 50-их и 60-их година. Иако се повукла из шоу бизниса још 1973. године, до данас важи за једну икона поп културе.

Рођена и одрасла у Паризу, већ са 23 године је стекла међународну славу филмом "И Бог створи жену". Симон де Бовоар је о њој и написала есеј "Синдром Лолите", описујући је као "локомотиву женске историје".

Из свијета шоу бизниса повукла се већ са непуних 40 година, а до тада је већ имала снимљених 47 филмова и 60 песама.

Удавала се четири пута. Први пут, са 18 година, за редитеља Роже Вадима. У браку су били пет година, а и послије њега су остали пријатељи и сарађивали су на пројектима. Разлог развода биле су њене везе са двојицом мушкараца. Била је у везама са разним глумцима, а из другог брака са једним од њих добила је и сина, који је одрастао са породицом супруга, и са којим је успоставила однос тек у његовом тинејџерском добу.

Трећи брак био је са њемачким милионером, али је и он трајао двије године. Њен живот обиљежиле су многобројне и краткотрајне везе са глумцима, музичарима, као и нервни сломови и коришћење пилула.

Посљедњи брак траје и данас, са Бернардом дОрмалом, са којим се венчала 1992. године.

4. Мерлин Монро

Као и Брижит Бардо, и Мерлин Монро је била један од најпопуларнијих секс-симбола 50-их и 60-их година прошлог вијека. Играјући у комедијама "секси плавуше", постајала је симбол сексуалне револуције. Била је најтраженија али и најплаћенија глумица Холивуда десетак година, али су њени филмови доносили зараду од преко 200 милиона долара (данашњи еквивалент би био двије милијарде долара), до њене смрти 1962. године.

Њен приватни живот привлачио је много пажње. Борила се са зависношћу, проблемима у исхрани, а њени бракови са бејзбол звијездом Џоом Ди Мађиом и писцем Артуром Милером испуњавали су новинске ступце. Оба брака су завршена разводом.

Умрла је у 36. години у свом дому у Лос Анђелесу.

5. Моника Белучи

Италијанска глумица каријеру је започела прво као модел, а брзо се пробила до Холивуда захваљујући својој љепоти, харизми и сензуалности.

Због своје љепоте и "бујних облина" сматра се једним од највећих секс-симбола икада.

Иза себе има два брака. Најприје се удала за италијанског фотографа Клаудија Басоа али су се растали након неколико мјесеци. Са француским глумцем Венсаном Каселом венчала се 1999. године и са њим има две ћерке. Растали су се 2013. године.

Ријетка комбинација савршеног лица и заносног тијела донела јој је титулу секс'симбола. Уопште се сматра једном од најљепших жена свих времена.

"Љепота је хендикеп ако си глуп. Ако си паметан и умијеш да је искористиш, онда је предност. Осећам се добро и угодно у свом тијелу. Не зато што сам лијепа, него зато што сам вољена. Познајем многе лијепе људе чији су животу ужасни. Ја имам дивну породицу", рекла је Моника својевремено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана