Ево како да препознате психопату на послу: Једна реченица је кључна

ГС
Ево како да препознате психопату на послу: Једна реченица је кључна

,Не можете промијенити нити излијечити психопате, нити они желе да се излијече. То је као да кажете мачки да не лови миша — све што би рекла је: ‘Зашто не бих? Ја сам мачка и волим да ловим мишеве’”, рекао је комуниколог и писац Томас Ериксон, аутор романа “Окружен психопатима” који је базиран на моделу ДИСА.

Овај модел људе и понашање “препознаје” у четири боје – црвеној, жутој, плавој и зеленој, пише Крстарица. Овај стручњак истиче да психопате себе никада не би назвали тим именом, већ кажу да су вође, звијезде…

Тврди да је медијски свијет препун психопата јер су тамо моћ и новац те сматра да су ти појединци склони уздизању у било којој организацији и искориштавању радника до крајњих граница.

"Ово су људи од којих ћете чути: ‘Да бисмо били ефикаснији, морамо више гурати људе’. То је лош начин јер људи нису потрошна роба. Глобално, требало би да радимо на разумијевању потреба људи и како они раде. Треба да схватимо да се према људима треба односити с поштовањем, да се њихов труд цијени. Важно је да сви буду препознати, потребне су нам похвале, али и негативне повратне информације. Међутим, психопате о томе не размишљају, то је потпуно небитно за њих, за њих сте потрошни материјал који ће искористити и бацити", тврди Ериксон.

Психопате на позицијама моћи говоре људима како да се понашају према другима и наглашавају лоше понашање.

Хитлер је прави примјер психопата који је подстицао непсихопате на заиста грозне ствари јер их је уљуљкао у болесно увјерење да су бољи од других, преноси Уна.

Људи окружени психопатима подложни су усвајању психопатских начина понашања иако нису психопате, а то је опасно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана