Ево када бебе почну да препознавају своје име

GS
Foto: Freepik

Током своје прве године, ваша беба ће испунити многе прекретнице, а можда једна од најузбудљивијих је препознавање и реаговање на њихово име.

Родитељи најчешће не могу савладати налет радости који долази када њихов малишан први пут окрене главу након што га позову. Препознавање имена се ослања на "рецептивни језик", који укључује обраду изговорених ријечи и звукова.

Можда звучи сложено, али можете очекивати ​​да ће ваш малишан савладати ову вјештину неколико мјесеци прије свог првог рођендана, наводи магазин Парентс.

Већина беба препознаје своје име између четвртог и деветог мјесеца старости. Када ваша беба савлада ту вјештину, можда ћете примијетити да вас стално гледа – или реагује на неки други начин – кад год је позовете.

Родитељи ће вјероватно прије овога видјети неке друге прекретнице везане за језик. На примјер, у периоду од четвртог до шестог мјесеца, ваша беба може осјетити промјене у тону када разговарате с њом, према Америчком удружењу за говор-језик-слух (АСЛХА) .

И почевши након седмог мјесеца, они ће скренути пажњу да виде одакле долазе различити звуци. Важно је, међутим, напоменути да бебе развијају различите језичке вјештине у различито вријеме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана