Ештон Кучер проговорио о тешкој болести: "Имам среће што сам жив"

B92
Foto: Twitter

Ештон Кучер је открио да га је аутоимуни поремећај оставио без способности да види, чује или хода.

"Као пре две године, имао сам тај чудан, супер редак облик васкулитиса који ми је, као, оборио вид, покварио ми је слух, уништио, као, сав мој еквилибријум", рекао је Кучер (44) . Рекао је да му је требало око годину дана да поново изгради свако чуло.

Васкулитис је веома редак аутоимуни поремећај који може изазвати упалу крвних судова, што резултира ограниченим протоком крви, према Клиници Мејо. Постоји много врста васкулитиса, али вец́ина утиче на најмање један орган.

"Не цените то баш док не нестане", рекао је Кучер. "Док не кажете, 'Не знам да ли ћу икада моћи поново да видим, не знам да ли ћу икада моћи поново да чујем, не знам да ли ћу икада  поново моћи да ходам."

"Имам срец́е што сам жив", додао је он, преноси Пејџ Сикс.

Сада потпуно опорављен од ужасног здравственог страха, глумац каже да не дозвољава да му било који изазов стане на путу ка успјеху.

"Оног тренутка када почнете да видите своје препреке као ствари које су направљене за вас, да вам дају оно што вам треба, тада живот почиње да постаје забаван, зар не?" рекао је Кучер, који са супругом Милом Кунис дели двоје деце.

"Почињете да сурфујете изнад својих проблема умјесто да живите испод њих."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана