Ešton Kučer progovorio o teškoj bolesti: "Imam sreće što sam živ"

B92
Foto: Twitter

Ešton Kučer je otkrio da ga je autoimuni poremećaj ostavio bez sposobnosti da vidi, čuje ili hoda.

"Kao pre dve godine, imao sam taj čudan, super redak oblik vaskulitisa koji mi je, kao, oborio vid, pokvario mi je sluh, uništio, kao, sav moj ekvilibrijum", rekao je Kučer (44) . Rekao je da mu je trebalo oko godinu dana da ponovo izgradi svako čulo.

Vaskulitis je veoma redak autoimuni poremećaj koji može izazvati upalu krvnih sudova, što rezultira ograničenim protokom krvi, prema Klinici Mejo. Postoji mnogo vrsta vaskulitisa, ali većina utiče na najmanje jedan organ.

"Ne cenite to baš dok ne nestane", rekao je Kučer. "Dok ne kažete, 'Ne znam da li ću ikada moći ponovo da vidim, ne znam da li ću ikada moći ponovo da čujem, ne znam da li ću ikada  ponovo moći da hodam."

"Imam sreće što sam živ", dodao je on, prenosi Pejdž Siks.

Sada potpuno oporavljen od užasnog zdravstvenog straha, glumac kaže da ne dozvoljava da mu bilo koji izazov stane na putu ka uspjehu.

"Onog trenutka kada počnete da vidite svoje prepreke kao stvari koje su napravljene za vas, da vam daju ono što vam treba, tada život počinje da postaje zabavan, zar ne?" rekao je Kučer, koji sa suprugom Milom Kunis deli dvoje dece.

"Počinjete da surfujete iznad svojih problema umjesto da živite ispod njih."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana