Ђоковић гради кућу у Федерацији БиХ

Курир
Ђоковић гради кућу у Федерацији БиХ

Најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић недавно је свом импозантном списку некретнина додао још једну, која је још у изградњи, и то у БиХ.

Како "Курир" сазнаје од добро обавијештеног извора, најбољи тенисер свих времена одлучио је да за своју породицу и себе изгради дом у мјесту Високо, у непосредној близини “највеће и најстарије пирамиде на свијету”, тзв. босанске пирамиде Сунца.

Ово мјесто налази се у средишњем дијелу БиХ, на неких 40 минута вожње од Сарајева, а посљедњих година је муњевито стекло планетарну славу и постало туристички интригантна дестинација захваљујући археологу и проналазачу Семиру Османагићу, али и самом Ђоковићу, који редовно одлази у долину босанских пирамида, гдје је, према сопственом признању, "нашао свој мир".

"Новак обожава Високо. Он је ово мјесто одабрао за једно од оних гдје се ресетује и пуни енергијом. Увијек кад дође, изузетно је расположен и пун позитивне енергије, коју увијек додатно добије када год посјети пирамиде у БиХ. Често долази послије великих побједа, али и послије неких тешких момената, као што је то био случај послије депортације из Аустралије или суспензије и избацивања са УС опена 2020. године. Досад је увијек изнајмљивао исти смјештај, па је тако боравио у једној великој кући саграђеној од природних материјала, која је окружена шумом и зеленилом са свих страна", говори "Куриров" извор.

Још додаје:

"Он је ту пронашао своју оазу и скривени кутак далеко од очију јавности. Ипак, недавно је одлучио да је то мјесто гдје жели да за своје најближе и себе изгради нову кућу, тако да се одмах почело с реализацијом тог пројекта. Кућа се гради на приватном посједу. Неће то бити велика грађевина, гледаће да се утопи у средину и да буде од природних материјала - од камена и дрвета и у складу с природом. Сасвим довољна за њега и његову породицу кад одлуче да у миру проведу слободно вријеме. На одличној је локацији, одмах прекопута тунела, гдје су и сједиште фондације и кућа домаћина Семира" испричао је саговорник "Курира".

Према његовим ријечима, Ноле у Високом понекад проводи и по мјесец дана, тако да је сасвим логично што је ријешио да има своју некретнину у којој ће боравити сваки пут кад буде долазио на ово занимљиво мјесто.

"Ни сам не знам колико је пута наш Ноле боравио овдје. Увијек дође приватним авионом до Сарајева, па се онда вози до нас. Скоро је био мјесец дана. Дан му је испуњен од јутра до вечери: медитира у тунелима, шета парком и шумом, тренира на терену, на чијем је отварању и био. Јако је љубазан и сви су одушевљени што га виде и колико одише позитивном енергијом. Ништа није чудно да овдје људи дођу, уђу у тунел или шетају по комплексу и да налете на Новака. Свима прича како је овдје нашао свој спокој и мир. Многи и долазе само због њега и његових ријечи о овом мјесту. Обилази и продавнице по комплексу, гдје купује ту здраву храну и препарате које користи у прехрани. Воли да се шали, прави је човјек из народа", завршава извор.

Подсјетимо, и сам Новак је за медије једном приликом говорио колико је одушевљен овим мјестом, гдје је сад одлучио да сагради нови дом.

"Био сам на многим енергетским местима на нашој планети, али ниједно није овако снажно. Ако постоји рај на земљи, онда је то овде. Ово је кућа моје душе. Има неколико места у животу које сам посетио где се осећам потпуно испуњено у сваком погледу."

Још је додао:

"Ово је јединствено искуство за мене. Ја јесам у том, како га зову данас, алтернативном свету, иако знамо да је то оригиналан свиет већ преко деценије, био сам на разним местима која су сматрана за енергетска чворишта и имају концентричне кругове. Људи тек полако улазе у разумевање суштине свега. Мој субјективни осећај је феноменалан и фасциниран сам пирамидом Сунца" рекао је Новак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана