Да ли знате правилно да чистите лице?

ГС
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

Вјероватно сте се затекли у ситуацији да имате полицу пуну beaty препарата које сте скупили током година, али нисте сигурни како да их користите у својој рутини.

Сваки производ који већ посједујте има своје бенефите који ће се показати након одређеног времена уз правилну употребу.

Ако их користите правилно – добићете све бенефите које и комуницирају, а ако их користите погрешно може доћи до иритације.

Како избалансирати чишћење лица?

Кожу је довољно да чистите ујутро и увече. Након што сте већ навече направили дупло чишћење, нема потребе да и ујутро радите једнако јер само додатно исушујете кожу, за чиме нема потребе. Очистите ујутро кожу њежним гелом за чишћење лица и наставите нормално с његом.

Чистачи за лице с ретинолом, гликолном киселином или витамином Ц вам нису потребни ако их већ користите у серумима и било би боље за вашу кожу да вам рутина чишћења буде што блажа, а остатак скинцаре рутине уз активне састојке који су вам потребни.

Многи од нас умивају се врућом водом мислећи да ће им се тако отворити поре, а хладном затворити, али најбоље је да будете на средини. Млака вода ће вам довољно активирати чистач за лице који ће уклонити сву прљавштину с лица, без да скида додатно природна уља која кожа производи.

Ако имате осјећај као да вам је свака пора очишћена и да вам кожа шкрипи под прстима након чишћења, може дјеловати као нешто позитивно, али уједно може бити и аларм да сте преинтензивно очистили кожу и с ње скинули сва природна уља која су вам потребна за нормалну функцију коже.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана