Da li znate pravilno da čistite lice?

GS
Foto: ILUSTRACIJA

Vjerovatno ste se zatekli u situaciji da imate policu punu beaty preparata koje ste skupili tokom godina, ali niste sigurni kako da ih koristite u svojoj rutini.

Svaki proizvod koji već posjedujte ima svoje benefite koji će se pokazati nakon određenog vremena uz pravilnu upotrebu.

Ako ih koristite pravilno – dobićete sve benefite koje i komuniciraju, a ako ih koristite pogrešno može doći do iritacije.

Kako izbalansirati čišćenje lica?

Kožu je dovoljno da čistite ujutro i uveče. Nakon što ste već naveče napravili duplo čišćenje, nema potrebe da i ujutro radite jednako jer samo dodatno isušujete kožu, za čime nema potrebe. Očistite ujutro kožu nježnim gelom za čišćenje lica i nastavite normalno s njegom.

Čistači za lice s retinolom, glikolnom kiselinom ili vitaminom C vam nisu potrebni ako ih već koristite u serumima i bilo bi bolje za vašu kožu da vam rutina čišćenja bude što blaža, a ostatak skincare rutine uz aktivne sastojke koji su vam potrebni.

Mnogi od nas umivaju se vrućom vodom misleći da će im se tako otvoriti pore, a hladnom zatvoriti, ali najbolje je da budete na sredini. Mlaka voda će vam dovoljno aktivirati čistač za lice koji će ukloniti svu prljavštinu s lica, bez da skida dodatno prirodna ulja koja koža proizvodi.

Ako imate osjećaj kao da vam je svaka pora očišćena i da vam koža škripi pod prstima nakon čišćenja, može djelovati kao nešto pozitivno, ali ujedno može biti i alarm da ste preintenzivno očistili kožu i s nje skinuli sva prirodna ulja koja su vam potrebna za normalnu funkciju kože.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana