Чека их богатство: Ова дjеца ће бити успjешни људи када одрасту

ГС
Foto: Илустрација

Истраживање објављено у Развојној психологији пратило је приходе и образовање дjеце која похађају школе у ​​Луксембургу и открило да су они који су се опирали ауторитету и пркосили својим родитељима у млађем узрасту имали тенденцију да дуже остају у школи, настављају даље образовање и успjевају у каријери.

Друга студија са Универзитета у Пенсилванији такође је подржала ту теорију. Универзитетски психолог Анђела Дакворт је за Хитс рекла да је већа вјероватноћа да ћ́е дјеца бити успјешнија у каријери, ако дјеца показују особину личности коју је од раног детињства означила као ,,борбена“. Психолог је описао борбу као „упорност и страст за дугорочним циљевима“, преноси Ало.

Дакле, следећ́и пут када ваше дијете буде имало бјесне нападе који трају сатима, можете се утјешити чињеницом да ćе ускоро постати директор или љекар !

Многи родитељи се питају да ли су вриштање и нервирање нормалан и природан дио развоја. Психолози кажу да јесте!

Дјеца често немају ријечи да изразе своје велике емоције или осјећања. Тантруми су један од начина на који дјеца изражавају и управљају осјећањима и покушавају да разумију или промјене оно што се дешава око њих.
































 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана