Бора јој је посветио најљепше пјесме, и никад није дао признати да се убила

ГС
Бора јој је посветио најљепше пјесме, и никад није дао признати да се убила

Иако је прошло 13 година од смрти Драгане Ђорђевић, бивше супруге пјевача Боре Ђорђевића, рокер никада није дао признати да је његова бивша супруга извршила самоубиство.

 

 

Драгана Ђорђевић, нађена је мртва у свом стану у Београдској улици 27. марта 2007. године. Узрок њене смрти је предозирање антидепресивима због чега је полиција дошла до закључка да је извршила самоубиство. Међутим, Ђорђевић то никада није дао признати. Он је на помен водитељке у једном емисији да му је супруга извршила самоубиство промијенио израз лица и само рекао „Она се није убила, само је претјерала...“

Причало се да Драгана није могла да преболи развод од Боре и његову 28 година млађу партнерку са којом се вјенчао 2009. године и којој је посветио албум  „Минут са њом“.

Драгана и Бора Ђорђевић у браку су били 25 година. Он се, додуше, у њу загледао још као тинејџер, у Петој београдској гимназији, али Гага тада није обраћала пажњу на њега. Вративши се из војске, у вријеме снимања другог "Чорбиног" албума "Покварена машта и прљаве страсти", Бора је поново срео Драгану. Она се у то вријеме разводила од првог супруга, са којим је добила кћерку Тамару. Чим је бракоразводна парница окончана, започели су везу. Убрзо су се вјенчали, али без традиционалног свадбеног весеља. У браку су добили сина Бориса.

Бора је често истицао да је она његова вјечита инспирација, а хит "Авиону сломићу ти крила" по сопственом признању, написао је када је послије једне свирке на црногорском приморју пратио Драгану на авион за Београд. Није тајна да су њих двоје својевремено били склони чашици. До кризе у њиховом браку дошло је када је Бора Чорба раскрстио са алкохолом. Иако је криза трајала дуже време, дефинитивни повод за развод наводно је била Ђорђевићева нова љубав.

Драгана је тешко поднијела развод. Била је депресивна, гутала је таблете са алкохолом. Уље на ватру су додатно доливали неки дневни листови тврдњом како се Бора заљубио до ушију и да ће на концерту "Београдској арени" запросити своју дупло млађу девојку. То се није десило, а "Рибља чорба" је те вечери наступ почела нумером симболичног назива "Остаћу слободан, нећу се везати..."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана