Bora joj je posvetio najljepše pjesme, i nikad nije dao priznati da se ubila

GS
Bora joj je posvetio najljepše pjesme, i nikad nije dao priznati da se ubila

Iako je prošlo 13 godina od smrti Dragane Đorđević, bivše supruge pjevača Bore Đorđevića, roker nikada nije dao priznati da je njegova bivša supruga izvršila samoubistvo.

 

 

Dragana Đorđević, nađena je mrtva u svom stanu u Beogradskoj ulici 27. marta 2007. godine. Uzrok njene smrti je predoziranje antidepresivima zbog čega je policija došla do zaključka da je izvršila samoubistvo. Međutim, Đorđević to nikada nije dao priznati. On je na pomen voditeljke u jednom emisiji da mu je supruga izvršila samoubistvo promijenio izraz lica i samo rekao „Ona se nije ubila, samo je pretjerala...“

Pričalo se da Dragana nije mogla da preboli razvod od Bore i njegovu 28 godina mlađu partnerku sa kojom se vjenčao 2009. godine i kojoj je posvetio album  „Minut sa njom“.

Dragana i Bora Đorđević u braku su bili 25 godina. On se, doduše, u nju zagledao još kao tinejdžer, u Petoj beogradskoj gimnaziji, ali Gaga tada nije obraćala pažnju na njega. Vrativši se iz vojske, u vrijeme snimanja drugog "Čorbinog" albuma "Pokvarena mašta i prljave strasti", Bora je ponovo sreo Draganu. Ona se u to vrijeme razvodila od prvog supruga, sa kojim je dobila kćerku Tamaru. Čim je brakorazvodna parnica okončana, započeli su vezu. Ubrzo su se vjenčali, ali bez tradicionalnog svadbenog veselja. U braku su dobili sina Borisa.

Bora je često isticao da je ona njegova vječita inspiracija, a hit "Avionu slomiću ti krila" po sopstvenom priznanju, napisao je kada je poslije jedne svirke na crnogorskom primorju pratio Draganu na avion za Beograd. Nije tajna da su njih dvoje svojevremeno bili skloni čašici. Do krize u njihovom braku došlo je kada je Bora Čorba raskrstio sa alkoholom. Iako je kriza trajala duže vreme, definitivni povod za razvod navodno je bila Đorđevićeva nova ljubav.

Dragana je teško podnijela razvod. Bila je depresivna, gutala je tablete sa alkoholom. Ulje na vatru su dodatno dolivali neki dnevni listovi tvrdnjom kako se Bora zaljubio do ušiju i da će na koncertu "Beogradskoj areni" zaprositi svoju duplo mlađu devojku. To se nije desilo, a "Riblja čorba" je te večeri nastup počela numerom simboličnog naziva "Ostaću slobodan, neću se vezati..."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana