Била је у вези са својим прогонитељем, мајка јој извршила самоубиство - није волела славу

Г.С.
Била је у вези са својим прогонитељем, мајка јој извршила самоубиство - није волела славу

Агнета Фалтсог рођена је 5. априла 1950.године и још као тинејџерка је пјевала, али је имала дара и за писање текстова због чега је учествовала и у настанку неких од највећих хитова групе “АББА”.

Агнета се веома млада удала за Бјорна Улвеуса једног од фронтмена групе. Након побједе на Евровизији, група је била све успјешнија, а Агнета је само жељела породицу и каријера јој је била на другом мјесту, што се не може рећи за Бјорна који врло често није имао разумијевање за потребе своје партнерке.

Турнеје на које су одлазили трајале су и по неколико мјесеци, што никако није пријало младој Агнети, која је 1973. године постала мајка, када је добила ћерку Линду.

“Ја сам сада мајка и желим да будем са својим дјететом”, говорила је супругу у честим свађама због тога што је хтјела да стави групу на друго мјесто и посвети се мајчинству.

Мислећи да ће то поправити ситуацију, Агнета је 1977. године родила сина Питера, али је ово још више утицало на то да се Бјорн и Агнета разведу.

Агнета се након неколико година поново удала за Томаса Сонелфета, али је и овај брак трајао три године. Њен бивши супруг описао ју је као жену која врло често подлијеже стресу и лако склизне у драматичне ситуације, што је и сама једном приликом признала.

“Није жељела да излази јер се плашила да ће је неко препознати, а када бисмо изашли гледала је да ли је неко гледа, да ли је свијетло добро, како изгледа и ако је не примјете, нервирала би се што је нису примјетили. Код куће је била дивна, веома позитивна и породична, али њен свијет се сводио само на живот код куће”, изјавио је један од њених бивших партнера.

Након развода је доживјела трагедију када јој је мајка извршила самоубиство, а само годину дана након тога, преминуо је и њен отац.

Агнета је након што су јој се дјеца одселила и осамосталила, остала да живи сама на својој, веома изолованој фарми са псима. Пјевачица воли самоћу и према њеним ријечима и речима њених пријатеља, најбоље функционише далеко од буке града и гужви.

Међутим, на овај начин је постала савршена мета за човјека који је годинама покушавао да јој се приближи и био опсједнут њеним ликом и дјелом, а ријеч је о камионџији из Холандије, Герту Графу, који се преселио у Шведску и уселио у напуштену кућу близу Агнетиног имања како би јој био што ближи.

Након упорног удварања успио је да постане њен пријатељ, а након тога и љубавник, а веза им је трајала двије године. Након овога, Агнета је уочила понашање код Графа које одговара прогонитељима и покушала да раскине, али је бивши дечко наставио да је уходи.

“Веза је трајала двије године, двије године је свијесно бирала овог мушкарца. Зашто, када је могла да има било кога, никоме није ни данас јасно”, рекао је један од њених пријатеља и сарадника.

Када је ријеч о Агнетином односу са колегиницом из групе Фридом, њих двије су увијек биле подршка једна другој и гајиле су топао пријатељски однос, све док их животи, али и потпуно различите личности нису одвели на различите стране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана