Bila je u vezi sa svojim progoniteljem, majka joj izvršila samoubistvo - nije volela slavu

G.S.
Bila je u vezi sa svojim progoniteljem, majka joj izvršila samoubistvo - nije volela slavu

Agneta Faltsog rođena je 5. aprila 1950.godine i još kao tinejdžerka je pjevala, ali je imala dara i za pisanje tekstova zbog čega je učestvovala i u nastanku nekih od najvećih hitova grupe “ABBA”.

Agneta se veoma mlada udala za Bjorna Ulveusa jednog od frontmena grupe. Nakon pobjede na Evroviziji, grupa je bila sve uspješnija, a Agneta je samo željela porodicu i karijera joj je bila na drugom mjestu, što se ne može reći za Bjorna koji vrlo često nije imao razumijevanje za potrebe svoje partnerke.

Turneje na koje su odlazili trajale su i po nekoliko mjeseci, što nikako nije prijalo mladoj Agneti, koja je 1973. godine postala majka, kada je dobila ćerku Lindu.

“Ja sam sada majka i želim da budem sa svojim djetetom”, govorila je suprugu u čestim svađama zbog toga što je htjela da stavi grupu na drugo mjesto i posveti se majčinstvu.

Misleći da će to popraviti situaciju, Agneta je 1977. godine rodila sina Pitera, ali je ovo još više uticalo na to da se Bjorn i Agneta razvedu.

Agneta se nakon nekoliko godina ponovo udala za Tomasa Sonelfeta, ali je i ovaj brak trajao tri godine. Njen bivši suprug opisao ju je kao ženu koja vrlo često podliježe stresu i lako sklizne u dramatične situacije, što je i sama jednom prilikom priznala.

“Nije željela da izlazi jer se plašila da će je neko prepoznati, a kada bismo izašli gledala je da li je neko gleda, da li je svijetlo dobro, kako izgleda i ako je ne primjete, nervirala bi se što je nisu primjetili. Kod kuće je bila divna, veoma pozitivna i porodična, ali njen svijet se svodio samo na život kod kuće”, izjavio je jedan od njenih bivših partnera.

Nakon razvoda je doživjela tragediju kada joj je majka izvršila samoubistvo, a samo godinu dana nakon toga, preminuo je i njen otac.

Agneta je nakon što su joj se djeca odselila i osamostalila, ostala da živi sama na svojoj, veoma izolovanoj farmi sa psima. Pjevačica voli samoću i prema njenim riječima i rečima njenih prijatelja, najbolje funkcioniše daleko od buke grada i gužvi.

Međutim, na ovaj način je postala savršena meta za čovjeka koji je godinama pokušavao da joj se približi i bio opsjednut njenim likom i djelom, a riječ je o kamiondžiji iz Holandije, Gertu Grafu, koji se preselio u Švedsku i uselio u napuštenu kuću blizu Agnetinog imanja kako bi joj bio što bliži.

Nakon upornog udvaranja uspio je da postane njen prijatelj, a nakon toga i ljubavnik, a veza im je trajala dvije godine. Nakon ovoga, Agneta je uočila ponašanje kod Grafa koje odgovara progoniteljima i pokušala da raskine, ali je bivši dečko nastavio da je uhodi.

“Veza je trajala dvije godine, dvije godine je svijesno birala ovog muškarca. Zašto, kada je mogla da ima bilo koga, nikome nije ni danas jasno”, rekao je jedan od njenih prijatelja i saradnika.

Kada je riječ o Agnetinom odnosu sa koleginicom iz grupe Fridom, njih dvije su uvijek bile podrška jedna drugoj i gajile su topao prijateljski odnos, sve dok ih životi, ali i potpuno različite ličnosti nisu odveli na različite strane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana