Била је најљепше лице Холивуда, али и жртва мајчине амбиције

Г.С.
Била је најљепше лице Холивуда, али и жртва мајчине амбиције

Стекла је славу као дијете, удала се за славног тенисера, развела па ушла у други брак. Богата каријера и узбудљив живот и много траума због амбициозне мајке.

Брук Шилдс, данас, 31. маја, пуни 56 година, а скоро толико је и позната публици широм свијета - прву рекламу снимила је као 11-мјесечна беба, била је то реклама за сапун.

И прије улоге у "Плавој лагуни" у којој је глумила са само 15 година, снимала је бројне рекламе и њену дјечју лепоту користили су сви око ње. Иако је у "Плавој лагуни" наге сцене снимала дублерка, сама улога била је непримерена за младу Брук.

У овако контроверзне глумачке подухвате водила ју је мајка Тери која је по сваку цијену жељела да њена ћерка постане позната.

"Из данашње перспективе моја мајка је била злостављач. Али је касних 60-их било нормално да оставите комшији дијете ако немате новца за дадиљу. Тужно је што ме је моја мајка остављала како би могла да пије", говорила је Брук Шилдс.

Мама Тери сама је организовала да јој ћерка са једанаест година игра проститутку у филму "Слатка мала"из 1978. и да се двије године касније разголићује у "Плавој лагуни".

Мајка ју је "вукла" на аудиције, дозвољавала да премлада снима рекламе, користила њену љепоту. Касније, када је Брук Шилдс већ постала звијезда, умјесто ње је бирала и партнере па ју је наговарала да се забавља са Џорџом Мајклом, Џоном Траволтом и Мајклом Џексоном.

Но, Терина личност специфична је по много чему. Ова не толико успјешна глумица, остала је у другом стању са бизнисменом Френком Шилдсом и када је објавила трудноћу, Френкова породица платила је интервенцију, односно, абортус. Тери је узела новац али одлучила да одржи трудноћу и родила Брук. Они су се на крају вјенчали, али се и развели када је Брук била петомјесечна беба.

Док је свијет причао да је "савршено лијепа", она је сумњала у своју љепоту и данас, као зрела жена, вјерује да је разлог томе спорно васпитавање њене мајке. До 22. године била је невина, према сопственом признању, јер је "избјегавала контакте са мушкарцима због несигурности у себе".

Њу је волио Андре Агаси са којим је била у браку од 1997. до 1999. Забављала се и са Дином Кејном и Лајамом Нилсоном а 2001. се удала за Криса Хенчија са којим има ћерке Роуан и Грир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана