Bila je najljepše lice Holivuda, ali i žrtva majčine ambicije

G.S.
Bila je najljepše lice Holivuda, ali i žrtva majčine ambicije

Stekla je slavu kao dijete, udala se za slavnog tenisera, razvela pa ušla u drugi brak. Bogata karijera i uzbudljiv život i mnogo trauma zbog ambiciozne majke.

Bruk Šilds, danas, 31. maja, puni 56 godina, a skoro toliko je i poznata publici širom svijeta - prvu reklamu snimila je kao 11-mjesečna beba, bila je to reklama za sapun.

I prije uloge u "Plavoj laguni" u kojoj je glumila sa samo 15 godina, snimala je brojne reklame i njenu dječju lepotu koristili su svi oko nje. Iako je u "Plavoj laguni" nage scene snimala dublerka, sama uloga bila je neprimerena za mladu Bruk.

U ovako kontroverzne glumačke poduhvate vodila ju je majka Teri koja je po svaku cijenu željela da njena ćerka postane poznata.

"Iz današnje perspektive moja majka je bila zlostavljač. Ali je kasnih 60-ih bilo normalno da ostavite komšiji dijete ako nemate novca za dadilju. Tužno je što me je moja majka ostavljala kako bi mogla da pije", govorila je Bruk Šilds.

Mama Teri sama je organizovala da joj ćerka sa jedanaest godina igra prostitutku u filmu "Slatka mala"iz 1978. i da se dvije godine kasnije razgolićuje u "Plavoj laguni".

Majka ju je "vukla" na audicije, dozvoljavala da premlada snima reklame, koristila njenu ljepotu. Kasnije, kada je Bruk Šilds već postala zvijezda, umjesto nje je birala i partnere pa ju je nagovarala da se zabavlja sa Džordžom Majklom, Džonom Travoltom i Majklom Džeksonom.

No, Terina ličnost specifična je po mnogo čemu. Ova ne toliko uspješna glumica, ostala je u drugom stanju sa biznismenom Frenkom Šildsom i kada je objavila trudnoću, Frenkova porodica platila je intervenciju, odnosno, abortus. Teri je uzela novac ali odlučila da održi trudnoću i rodila Bruk. Oni su se na kraju vjenčali, ali se i razveli kada je Bruk bila petomjesečna beba.

Dok je svijet pričao da je "savršeno lijepa", ona je sumnjala u svoju ljepotu i danas, kao zrela žena, vjeruje da je razlog tome sporno vaspitavanje njene majke. Do 22. godine bila je nevina, prema sopstvenom priznanju, jer je "izbjegavala kontakte sa muškarcima zbog nesigurnosti u sebe".

Nju je volio Andre Agasi sa kojim je bila u braku od 1997. do 1999. Zabavljala se i sa Dinom Kejnom i Lajamom Nilsonom a 2001. se udala za Krisa Henčija sa kojim ima ćerke Rouan i Grir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana