Бане Видаковић о својој борби са зависношћу: “Сигурно сам купио бар пет мерцедеса тим дилерима”

Г.С.
Бане Видаковић о својој борби са зависношћу: “Сигурно сам купио бар пет мерцедеса тим дилерима”

Цијењени глумац Бранко Бане Видаковић љетос је ухапшен са 30 грама хероина, а током претреса његовог стана на Врачару, инспектори су пронашли двије вагице и још 10 грама наркотика.

Више јавно тужилаштво у Београду оптужило је глумца Бранка Видаковића (61) због неовлашћеног држања дроге за личну употребу.

У првој фази глумац и човјек са којим је Видаковић ухапшен М. И. били су осумњичени за продају хероина, али је истрагом утврђено да је глумац дрогу користио за личне потребе.

“Колеге које ме знају, знају да не могу да будем дилер, презирем дилере и они знају колико дуго се борим против тога. Због сопствене зависности, кроз коју сам раније прошао, хтео сам да држим школу клинцима шта да избегавају”, навео је Видаковић у интервјуу.

Додаје да је реконвалесцент, који је на лијековима већ дуг период, сигурно петнаест година.

“Да бих могао да се манем тога, морао сам себи да обећам да више нећу бацити ни динара на то смеће. А сигурно сам купио бар пет мерцедеса тим дилерима. У тим годинама сам пуно зарађивао. Онда сам себи рекао да нећу бацати новац на то”, испричао је глумац у својој исповести за “Story” те је објаснио и да је осамдесетих пробао и ЛСД и “све оно што је природно, и што није”.

Видаковић је у истом интервјуу упоредио момке са улице из ранијих година и деведесетих, када сматра да је све било погрешно.

“Момци с улице из седамдесетих и осамдесетих су били питомији. После, у тим несрећним деведесетим подметали су бомбе под аутомобиле. Тада је настала та неповратна грубост, која је од нас направила људе који се плаше”, наводи глумац.

Наводи да су људи данас изгубили емпатију, како “више нико не саосећа, беже, сакривају се, не могу да поднесу туђу патњу”.

“Десило ми се да сам наишао на човека који је лежао насред Славије, нико му није пришао. Ја му приђем, вучем га, а он тежак, опустио се, морао сам да замолим за помоћ. Мислио сам да је мртав, али испоставило се да је био пијан. Да нисам реаговао, неко би га згазио”, рекао је глумац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана