Bane Vidaković o svojoj borbi sa zavisnošću: “Sigurno sam kupio bar pet mercedesa tim dilerima”

G.S.
Bane Vidaković o svojoj borbi sa zavisnošću: “Sigurno sam kupio bar pet mercedesa tim dilerima”

Cijenjeni glumac Branko Bane Vidaković ljetos je uhapšen sa 30 grama heroina, a tokom pretresa njegovog stana na Vračaru, inspektori su pronašli dvije vagice i još 10 grama narkotika.

Više javno tužilaštvo u Beogradu optužilo je glumca Branka Vidakovića (61) zbog neovlašćenog držanja droge za ličnu upotrebu.

U prvoj fazi glumac i čovjek sa kojim je Vidaković uhapšen M. I. bili su osumnjičeni za prodaju heroina, ali je istragom utvrđeno da je glumac drogu koristio za lične potrebe.

“Kolege koje me znaju, znaju da ne mogu da budem diler, prezirem dilere i oni znaju koliko dugo se borim protiv toga. Zbog sopstvene zavisnosti, kroz koju sam ranije prošao, hteo sam da držim školu klincima šta da izbegavaju”, naveo je Vidaković u intervjuu.

Dodaje da je rekonvalescent, koji je na lijekovima već dug period, sigurno petnaest godina.

“Da bih mogao da se manem toga, morao sam sebi da obećam da više neću baciti ni dinara na to smeće. A sigurno sam kupio bar pet mercedesa tim dilerima. U tim godinama sam puno zarađivao. Onda sam sebi rekao da neću bacati novac na to”, ispričao je glumac u svojoj ispovesti za “Story” te je objasnio i da je osamdesetih probao i LSD i “sve ono što je prirodno, i što nije”.

Vidaković je u istom intervjuu uporedio momke sa ulice iz ranijih godina i devedesetih, kada smatra da je sve bilo pogrešno.

“Momci s ulice iz sedamdesetih i osamdesetih su bili pitomiji. Posle, u tim nesrećnim devedesetim podmetali su bombe pod automobile. Tada je nastala ta nepovratna grubost, koja je od nas napravila ljude koji se plaše”, navodi glumac.

Navodi da su ljudi danas izgubili empatiju, kako “više niko ne saoseća, beže, sakrivaju se, ne mogu da podnesu tuđu patnju”.

“Desilo mi se da sam naišao na čoveka koji je ležao nasred Slavije, niko mu nije prišao. Ja mu priđem, vučem ga, a on težak, opustio se, morao sam da zamolim za pomoć. Mislio sam da je mrtav, ali ispostavilo se da je bio pijan. Da nisam reagovao, neko bi ga zgazio”, rekao je glumac.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana