Апартман за онај свијет на два спрата

Агенције
Апартман за онај свијет на два спрата

КРАГУЈЕВАЦ - Дејан Милошевић из села Борач код Кнића једини је Шумадинац који је, са своје 43 године, сам себи на породичном гробљу саградио гробницу и то - на два спрата, пренијели су медији у Србији.

- У мом радном веку, који и даље траје, од 365 дана у години ја сам 300 пута устао пре сванућа и радио док се не смркне на њиви и у шуми. Много сам направио и створио, па сам желео себи да саградим и гробницу, да олакшам својим потомцима - испричао је Милошевић.

Међутим, његова "вјечна кућа" више личи на апартман него на гроб. У приземљу је соба, као и свака друга, у којој се налазе два кревета, телевизор и фрижидер.

Ако се гледа опрема унутрашњости, никад се не би посумњало да је ријеч о гробници.

- У овој гробној соби понекад се одморим и прилегнем, ако има неког посла на гробљу, а горе на спрату се састајемо након даћа и на задушницама - наглашава Милошевић.

Каже да је мислио на сваки детаљ, па је тако себи направио и споменик, али не мермерни већ дрвени, на којем стоји порука. "Мене нико не разуме, да ли неће, ил' не уме" пише на храстовој плочи.

- За мермерни споменик требало би ми више од 1.000 евра, а ја сам за тај новац направио све ово - каже он.

И док се већина људи бори да што боље проведе свој животни вијек, не размишљајући о ономе што ће доћи послије, Дејан Милошевић свакако је примјер да се ништа, па чак ни смрт и сахрана, не препушта случају.

Дејан  Милошевић истиче да је то што је себи изградио гробницу нормално и природно. 

- Разговарао сам са монахињама и оне су ми рекле да мој поступак није богохуљење. Сви ћемо једног дана завршити и биће нам потребно два метра земље, а ја сам желео себи за живота да направим нешто веће - казао Милошевић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана