Apartman za onaj svijet na dva sprata

Agencije
Apartman za onaj svijet na dva sprata

KRAGUJEVAC - Dejan Milošević iz sela Borač kod Knića jedini je Šumadinac koji je, sa svoje 43 godine, sam sebi na porodičnom groblju sagradio grobnicu i to - na dva sprata, prenijeli su mediji u Srbiji.

- U mom radnom veku, koji i dalje traje, od 365 dana u godini ja sam 300 puta ustao pre svanuća i radio dok se ne smrkne na njivi i u šumi. Mnogo sam napravio i stvorio, pa sam želeo sebi da sagradim i grobnicu, da olakšam svojim potomcima - ispričao je Milošević.

Međutim, njegova "vječna kuća" više liči na apartman nego na grob. U prizemlju je soba, kao i svaka druga, u kojoj se nalaze dva kreveta, televizor i frižider.

Ako se gleda oprema unutrašnjosti, nikad se ne bi posumnjalo da je riječ o grobnici.

- U ovoj grobnoj sobi ponekad se odmorim i prilegnem, ako ima nekog posla na groblju, a gore na spratu se sastajemo nakon daća i na zadušnicama - naglašava Milošević.

Kaže da je mislio na svaki detalj, pa je tako sebi napravio i spomenik, ali ne mermerni već drveni, na kojem stoji poruka. "Mene niko ne razume, da li neće, il' ne ume" piše na hrastovoj ploči.

- Za mermerni spomenik trebalo bi mi više od 1.000 evra, a ja sam za taj novac napravio sve ovo - kaže on.

I dok se većina ljudi bori da što bolje provede svoj životni vijek, ne razmišljajući o onome što će doći poslije, Dejan Milošević svakako je primjer da se ništa, pa čak ni smrt i sahrana, ne prepušta slučaju.

Dejan  Milošević ističe da je to što je sebi izgradio grobnicu normalno i prirodno. 

- Razgovarao sam sa monahinjama i one su mi rekle da moj postupak nije bogohuljenje. Svi ćemo jednog dana završiti i biće nam potrebno dva metra zemlje, a ja sam želeo sebi za života da napravim nešto veće - kazao Milošević. 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana