Ове намирнице вам могу помоћи да се ријешите главобоље

Г.С.
Ове намирнице вам могу помоћи да се ријешите главобоље

У појединим случајевима, до главобоље долази код слабије апсорпције у цријевима, при чему може да помогне витамин Б2

Уколико вас мучи главобоља, осим лијекова, у томе вам може помоћи и храна. У наставку прочитајте о којим намирницама је ријеч.

Банане

Ако осјећате да почиње напад мигрене, умјесто прерађене хране попут слаткиша, боља је идеја окренути се бананама. Њихова тајна је у томе што брзо пружају обиље енергије и садрже доста магнезија, који дјелује благотворно код људи које мучи главобоља. Осим тога, чак 74 одсто банане чини вода, па је она сјајна и за хидратацију организма.

Сјеменке

С обзиром на то да је мањак магнезија један од најчешћих нутритивних изазивача, надокнада овог минерала је обавезна, а он се у огромној мјери може пронаћи у чиа сјеменкама, сјемену бундеве и лана.

Биљни чајеви

Уз то што чај хидрира, ако пажљиво бирате биљку, можете ублажити симптоме мигрене. Рецимо, нана је позната по олакшању притиска у предјелу синуса, што је чест симптом синусне главобоље, а чај од нане помоћи ће и када се инхалира и када се пије.

Чоколада

Уколико вас глава боли јер смањујете или потпуно избацујете кафу, једите више чоколаде. Уз то, црна чоколада је богат извор магнезија.

Гљиве

У појединим случајевима, до главобоље долази код слабије апсорпције у цријевима, при чему може да помогне витамин Б2. Њега највише има у гљивама, потом у коштуњавом воћу и јајима, а он дјелује и као превенција главобоља повезаних с мигреном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана