Ова пића су најгора за крвни притисак

GS
Foto: Freepik

Много људи има проблем са високим крвним притиском, познатим и као хипертензија. Ова болест важи за "тихог убицу", јер обољели у почетку немају апсолутно никаквих здравствених проблема и често буд откривена тек онда када настану видљиве здравствене компликације.

Уколико имате проблем са високим крвним притиском, обавезно пазите на исхрану, али поред тога, важно је и која пића конзумирате. Ових неколико би обавезно требало да избјегавате.

Кафа

Прва на листи је кафа, јер је то напитак који многи пију свакодневно. Међутим, превише кафе може да има негативан утицај на здравље и хипертензију. Уопштено, пића која садрже кофеин, укључујући чај, кафу и енергетске напитке, могу да повећају крвни притисак.

Алкохол

Особе које имају висок крвни притисак требало би да избјегавају и алкохол. Клиника Мејо наводи да више од три алкохолна пића дневно могу да повисе крвни притисак. Према истраживањима, конзумација седам или 13 алкохолних пића недељно повезана је са повишеним крвним притиском.

Енергетска пића

Енергетска пића уопштено могу лоше да утичу на здравље, али и да повећају шансе за развој хипертензије. Један од криваца за то је кофеин који се налази у њима.

Заслађена, газирана пића

Нутриционисти кажу да су заслађена, односно газирана пића препуна додатог шећера, па самим тим могу негативно да утичу на крвни притисак. Уколико имате проблем са високим крвним притиском, избјегавајте конзумирање свих газираних и ледених пића, преноси 24седам

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана