Уобичајене навике чишћења које дају само контраефекат

ГС
Foto: Илустрација

У наставку вам предочавамо седам грешака које многи често чине, а које вам троше вријеме и требало би да их избјегавате.

Прање прозора током сунчаних дана

Средства за прање ће се брже сушити ако је лијеп и ведар дан. Тако ће се и средство за прање осушити прије него што оперете и исполирате стакло па ће остати ружни трагови и - узалуд сте се трудили. Сунчане дане искористите за рекреацију и дружење, а оне облачне резервишите за прање прозора.

Стављање средства директно на површину

Уколико се ради о већој незгоди, средство за чишћење треба директно аплицирати, али приликом класичног одржавања увијек је боље да га нанесете прво на крпу, којом ћете чистити прљаву површину. Тако ћете избјећи уништавање површина и очуваћете намештај.

Мрље на тепиху треба детаљно очистити

Просули сте црвено вино на тепих? Текуће мрље могу да избију на површину и непријатно да миришу, ако их дубински не одстраните. Прво, потребно је да папирним убрусима или крпом упијете што више проливене течности, а затим да је оперете одговарајућим средством за чишћење. Поступак поновите више пута, у случају да нисте сигурни да сте је комплетно уклонили.

Четка за WC

Осим што треба редовно да је чистимо, јер се налази на деликатним мjестима и идеална је за множење бактерија. Из истог разлога, требало би добро да је осушимо након коришћења и враћања у постоље. Довољно је десетак минута да се осуши и оциједи, а затим је вратите на мјесто.

Сунђер за прање судова

Због влаге, сматра се да је он један од најпрљавијих ствари које имамо у кући. Није довољно само да га добро исперемо након прања судова. 

Усисавање домова са кућним љубимцима

Чишћење је захтјевније када имамо кућне љубимце, посебно оне чија се длака "лијепи" за намештај, тепихе и скупља се у сваком дијелу дома. У таквим ситуацијама најбоље је да усисавате без наставка, само уз помоћ цијеви.

Неношење заштитних рукавица

Чак и када кренете на брзину да оперете неколико тањира или да мало очистите умиваоник, и у таквим ситуацијама би требало да носите заштитне рукавице. Наша кожа је попут упијајућег сунђера, па је и мале количине хемијских средстава лако исуше, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана