Трик како уништити коров у башти и дворишту

GS
Foto: Bobvila

Једно средство које стално користите у купатилу може помоћи да уништите коров у башти и на травњаку. Ево шта треба да урадите.

С лијепим данима почињу радови у башти и дворишту. Да би биљке у башти лијепо напредовале, а травњак у дворишту лијепо изгледао, треба да уништите короц. Раствор од детерџента за прање веша може помоћи у томе. Међутим, то морате да учините на врло циљан начин, третирајући само жељено подручје.

Детерџенти за прање веша имају различите састојке, од којих неки могу бити штетни за кућне љубимце и друге животиње. Ако детерџент који користите садржи састојке које вам нису познати, потражите их на интернету како бисте утврдили јесу ли опасни за кућне љубимце који се играју на травњаку.

Помјешајте 200 грама детержента за веш у праху са 10 литара воде. Измјешајте да се прашак раствори и залијте пажљиво само коров. Уништиће га и успорити његов раст, па ће вам поврће и воће у башти боље напредовати, а травњак и цвијеће у дворишту ће изгледати савршено, као тепих, преноси НајженаАло.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана