Trik kako uništiti korov u bašti i dvorištu

GS
Foto: Bobvila

Jedno sredstvo koje stalno koristite u kupatilu može pomoći da uništite korov u bašti i na travnjaku. Evo šta treba da uradite.

S lijepim danima počinju radovi u bašti i dvorištu. Da bi biljke u bašti lijepo napredovale, a travnjak u dvorištu lijepo izgledao, treba da uništite koroc. Rastvor od deterdženta za pranje veša može pomoći u tome. Međutim, to morate da učinite na vrlo ciljan način, tretirajući samo željeno područje.

Deterdženti za pranje veša imaju različite sastojke, od kojih neki mogu biti štetni za kućne ljubimce i druge životinje. Ako deterdžent koji koristite sadrži sastojke koje vam nisu poznati, potražite ih na internetu kako biste utvrdili jesu li opasni za kućne ljubimce koji se igraju na travnjaku.

Pomješajte 200 grama deterženta za veš u prahu sa 10 litara vode. Izmješajte da se prašak rastvori i zalijte pažljivo samo korov. Uništiće ga i usporiti njegov rast, pa će vam povrće i voće u bašti bolje napredovati, a travnjak i cvijeće u dvorištu će izgledati savršeno, kao tepih, prenosi NajženaAlo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana