Три собне биљке које не воле зиму

ГС
Foto: Принтскрин

Многе данашње популарне собне биљке потичу из тропске климе. То значи да воле топле услове и нису одушевљене мрачним и хладним данима зиме.

Иако све собне биљке могу бити избирљиве током зиме, стручњаци кажу да су сљедеће три посебно осјетљиве на услове зимске сезоне.  Ако имате неку од ових биљака у свом дому, можда је вријеме да их премјестите на ново мјесто, промијените рутину заливања...

Калатеја

Калатеје су њежне биљке којима је увијек потребна додатна пажња. Сув ваздух усљед гријања им посебно смета, па можете да их премјестите. Поставите их испод баштенске куполе уколико сте у кући, удаљите их од гријача или рецимо приближите неком прозору. Такође уколико имате више биљака можете да их групишете, приближите једне другима, пише мбг.

Лирасти фикус

Када дневно свјетло почне да блиједи зими, нађите му вјештачко освјетљење које ће опонашати сунце.

Пеперомија

Ни ове биљке не воле зиму, веома су осјетљиве на ниске температуре. Ако имате собу у свом дому у којој нема промаје, много прозора или врата, то је мјесто за ваше пеперомије. Ова биљка такође може лако да се осуши, па будите сигурни да често провјеравате њено тло, пазећи да је довољно заливате.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана