Tri sobne biljke koje ne vole zimu

GS
Foto: Printskrin

Mnoge današnje popularne sobne biljke potiču iz tropske klime. To znači da vole tople uslove i nisu oduševljene mračnim i hladnim danima zime.

Iako sve sobne biljke mogu biti izbirljive tokom zime, stručnjaci kažu da su sljedeće tri posebno osjetljive na uslove zimske sezone.  Ako imate neku od ovih biljaka u svom domu, možda je vrijeme da ih premjestite na novo mjesto, promijenite rutinu zalivanja...

Kalateja

Kalateje su nježne biljke kojima je uvijek potrebna dodatna pažnja. Suv vazduh usljed grijanja im posebno smeta, pa možete da ih premjestite. Postavite ih ispod baštenske kupole ukoliko ste u kući, udaljite ih od grijača ili recimo približite nekom prozoru. Takođe ukoliko imate više biljaka možete da ih grupišete, približite jedne drugima, piše mbg.

Lirasti fikus

Kada dnevno svjetlo počne da blijedi zimi, nađite mu vještačko osvjetljenje koje će oponašati sunce.

Peperomija

Ni ove biljke ne vole zimu, veoma su osjetljive na niske temperature. Ako imate sobu u svom domu u kojoj nema promaje, mnogo prozora ili vrata, to je mjesto za vaše peperomije. Ova biljka takođe može lako da se osuši, pa budite sigurni da često provjeravate njeno tlo, pazeći da je dovoljno zalivate.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana