Топле ноћи призивају и летеће мраве: Ријешите их се производом који кошта мање од 4 КМ

ГС
Foto: Илустрација

Иако се бескрајно радујемо топлим и сунчаним данима, с њима долазе и разни инсекти, а оне које свакодневно затичемо у кући су и летећи мрави који се скупљају на свјетло.

Ипак, познаваоци "кућних чаролија" тврде како лијек за овај проблем лежи у једном сасвим обичном производу за бебе.
Наиме, пудер за бебе произод је који наводно може помоћи да се у просторијама ваше куће не скупљају летећи мрави.

Уколико поспете малу количину пудера на критичним подручјима те на мјеста одакле знате да мрави улазе, велика је вјероватноћа да ће његов мирис спријечити њихов улазак, но не само мирис већ и саме честице пудера.

"Примијетили смо да стално улазе у нашу кухињу и када смо открили одакле, то мјесто смо мало напудрали и никад их више нисмо видјели. То је нешто теже извести када су мрави у дворишту, али ако их можете видјети на капији, поспите хрпу праха", искуство је једне особе која је испробала овај трик.

Други је открио још неке од начина које он користи у борби против ових бубица: "Наранџину кору држати у сирћету двије седмице, а затим то улити у боцу с распршивачем. Нећете их убити, али им се то не свиђа и сигурно ћете их отјерати. Такође сам користио пудер у праху јер га не подносе", рекао је.

"Пудер у праху чини чуда", још један је од коментара, преноси Klix.

Пудер за бебе кошта око 4КМ, сигуран је за дјецу и кућне љубимце, а једноставно га можете и почистити - мокром крпом или усисивачем.

Иако можда неће зауставити све мраве, сигурно је да ћете бар знатно смањити број њих који су планирали ући.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана