Tople noći prizivaju i leteće mrave: Riješite ih se proizvodom koji košta manje od 4 KM

GS
Foto: Ilustracija

Iako se beskrajno radujemo toplim i sunčanim danima, s njima dolaze i razni insekti, a one koje svakodnevno zatičemo u kući su i leteći mravi koji se skupljaju na svjetlo.

Ipak, poznavaoci "kućnih čarolija" tvrde kako lijek za ovaj problem leži u jednom sasvim običnom proizvodu za bebe.
Naime, puder za bebe proizod je koji navodno može pomoći da se u prostorijama vaše kuće ne skupljaju leteći mravi.

Ukoliko pospete malu količinu pudera na kritičnim područjima te na mjesta odakle znate da mravi ulaze, velika je vjerovatnoća da će njegov miris spriječiti njihov ulazak, no ne samo miris već i same čestice pudera.

"Primijetili smo da stalno ulaze u našu kuhinju i kada smo otkrili odakle, to mjesto smo malo napudrali i nikad ih više nismo vidjeli. To je nešto teže izvesti kada su mravi u dvorištu, ali ako ih možete vidjeti na kapiji, pospite hrpu praha", iskustvo je jedne osobe koja je isprobala ovaj trik.

Drugi je otkrio još neke od načina koje on koristi u borbi protiv ovih bubica: "Narandžinu koru držati u sirćetu dvije sedmice, a zatim to uliti u bocu s raspršivačem. Nećete ih ubiti, ali im se to ne sviđa i sigurno ćete ih otjerati. Takođe sam koristio puder u prahu jer ga ne podnose", rekao je.

"Puder u prahu čini čuda", još jedan je od komentara, prenosi Klix.

Puder za bebe košta oko 4KM, siguran je za djecu i kućne ljubimce, a jednostavno ga možete i počistiti - mokrom krpom ili usisivačem.

Iako možda neće zaustaviti sve mrave, sigurno je da ćete bar znatno smanjiti broj njih koji su planirali ući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana