Стручњаци предлажу: Ово је 6 ствари које бисте требали избацити из куће

ГС
Стручњаци предлажу: Ово је 6 ствари које бисте требали избацити из куће

У вашем дому постоје ствари које би, према стручњацима за Фенг Шуи, требали избјегавати.

Само мала промјена у вашем дому може донијети обиље позитивности и напретка. Врло често нисте ни свјесни да неки предмети краду позитивну енергију и угрожавају мир и хармонију.

Како би у вашем дому и у породици владала позитивна енергија, ријешите се сљедећих шест ствари које стварају негативну енергију.

Окрњени тањири, шоље, здјеле

Такво посуђе доноси лошу енергију ономе који га користи, тврде фенг шуи стручњаци. Радије купите најјефтинији нови комплет посуђа него да користите скуп, али оштећен комплет. Кориштење оваквог посуђа може утицати на каријеру или финансије.

Празне посудице за со или шећер

Свима се догађа да понекад остану без залиха намирница које готово свакодневно користе.

Међутим, никада не бисте требали допустити да вам посудице у којима држите со и шећер буду потпуно празне. Полице с празним посудицама у кухињи утичу на срећу и хармонију у породици.

Хрпа старих новина, часописа, папира и књига

Новине баците у канту за смеће чим их прочитате, савјетују фенг шуи стручњаци. Ако сакупљате часописе или књиге, чувајте их на полицама, а не на поду или у углу собе. Разбацани по простору, ови предмети донијеће вам лошу енергију.

Ципеле испред врата

Без обзира на то јесу ли поредане испред спаваће или било које друге собе, ови предмети су прави енергетски вампири, поготово ако су прљави.

Ормарић за ципеле или неко друго мјесто за вашу обућу испуниће ваш дом позитивном енергијом умјесто негативном.

Прљава одјећа у углу собе

Ово је једна од важнијих ствари на коју фенг шуи стручњаци упозоравају. Можда је најлакше бацити прљаву одјећу на под у углу собе, али треба знати да на том мјесту нестаје и сва позитивна енергија из куће. Требали бисмо имати мали простор у који ћете одлагати прљаву одјећу за прање, попут корпе за прљав веш, преноси Н1.

Мјесто за сједење или спавање испод дрвене греде

Дрвене греде један су од омиљених дизајнерских елемената који радо и често виђате у кућама. Међутим, ако поставите кауч или кревет испод овог детаља, знајте да су отровне стријеле негативне енергије усмјерене према вама, објашњавају фенг шуи стручњаци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана