Stručnjaci predlažu: Ovo je 6 stvari koje biste trebali izbaciti iz kuće

GS
Stručnjaci predlažu: Ovo je 6 stvari koje biste trebali izbaciti iz kuće

U vašem domu postoje stvari koje bi, prema stručnjacima za Feng Šui, trebali izbjegavati.

Samo mala promjena u vašem domu može donijeti obilje pozitivnosti i napretka. Vrlo često niste ni svjesni da neki predmeti kradu pozitivnu energiju i ugrožavaju mir i harmoniju.

Kako bi u vašem domu i u porodici vladala pozitivna energija, riješite se sljedećih šest stvari koje stvaraju negativnu energiju.

Okrnjeni tanjiri, šolje, zdjele

Takvo posuđe donosi lošu energiju onome koji ga koristi, tvrde feng šui stručnjaci. Radije kupite najjeftiniji novi komplet posuđa nego da koristite skup, ali oštećen komplet. Korištenje ovakvog posuđa može uticati na karijeru ili finansije.

Prazne posudice za so ili šećer

Svima se događa da ponekad ostanu bez zaliha namirnica koje gotovo svakodnevno koriste.

Međutim, nikada ne biste trebali dopustiti da vam posudice u kojima držite so i šećer budu potpuno prazne. Police s praznim posudicama u kuhinji utiču na sreću i harmoniju u porodici.

Hrpa starih novina, časopisa, papira i knjiga

Novine bacite u kantu za smeće čim ih pročitate, savjetuju feng šui stručnjaci. Ako sakupljate časopise ili knjige, čuvajte ih na policama, a ne na podu ili u uglu sobe. Razbacani po prostoru, ovi predmeti donijeće vam lošu energiju.

Cipele ispred vrata

Bez obzira na to jesu li poredane ispred spavaće ili bilo koje druge sobe, ovi predmeti su pravi energetski vampiri, pogotovo ako su prljavi.

Ormarić za cipele ili neko drugo mjesto za vašu obuću ispuniće vaš dom pozitivnom energijom umjesto negativnom.

Prljava odjeća u uglu sobe

Ovo je jedna od važnijih stvari na koju feng šui stručnjaci upozoravaju. Možda je najlakše baciti prljavu odjeću na pod u uglu sobe, ali treba znati da na tom mjestu nestaje i sva pozitivna energija iz kuće. Trebali bismo imati mali prostor u koji ćete odlagati prljavu odjeću za pranje, poput korpe za prljav veš, prenosi N1.

Mjesto za sjedenje ili spavanje ispod drvene grede

Drvene grede jedan su od omiljenih dizajnerskih elemenata koji rado i često viđate u kućama. Međutim, ako postavite kauč ili krevet ispod ovog detalja, znajte da su otrovne strijele negativne energije usmjerene prema vama, objašnjavaju feng šui stručnjaci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana