Шта гости прво примијете када уђу у наш дом?

Кликс.ба
Foto: Pixabay

Желимо да све буде на свом мјесту и често проведемо доста времена у поспремању. А шта гости прво примијете кад уђу у нашу кућу, открило је истраживање.

Пратећи наше погледе уз врхунску технологију стручњаци су открили занимљиве чињенице, а можда ће нам исте успјети и помоћи скратити муке при доласку гостију.

Ово су ствари које они прво примијете:

Дневни боравак

Просторија у коју ћете примити госте је сигурно дневни боравак. Тамо ћете уз шољу чаја или кафе разговарати сатима, а оно што уласком у ову просторију прво примијете су кључни комади намјештаја као и мекане декорације. Столови, тепих, мекани јастуци и декице привукли су највише „погледа“. Умјетничка дјела на зиду и телевизор ријетко су коме запали за око.

Тоалет

Нарочито сада за вријеме пандемије, одлазак у тоалет како би се опрале руке постао је неизбјежан. А уколико остану дуже, можда ће се гости њиме послужити и више пута. Ваше је да га опремите лијепим огледалом. Огледало привлачи највише пажње у купатилу, а одмах послије њега су ормарићи за пешкире те лавабо.

Кухиња

У кухињи највише пажње привлачи сам под. Дакле, ако желите да импресионирате госте довољно је да добро „изгланцате“ под или купите неки занимљив тепих. Након пода, пажњу су привукли кухињски ормарићи, а потом и радна плоча.

Спаваћа соба

У случају да вам долазе гости који ће спавати код вас, добро је знати како им осигурати удобан боравак. Највише пажње привлачи постељина, нарочито она свјеже опрана, али и сам кревет. Само неколицини ће пажњу привући ормар или украсни јастуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана