Šta gosti prvo primijete kada uđu u naš dom?

Kliks.ba
Foto: Pixabay

Želimo da sve bude na svom mjestu i često provedemo dosta vremena u pospremanju. A šta gosti prvo primijete kad uđu u našu kuću, otkrilo je istraživanje.

Prateći naše poglede uz vrhunsku tehnologiju stručnjaci su otkrili zanimljive činjenice, a možda će nam iste uspjeti i pomoći skratiti muke pri dolasku gostiju.

Ovo su stvari koje oni prvo primijete:

Dnevni boravak

Prostorija u koju ćete primiti goste je sigurno dnevni boravak. Tamo ćete uz šolju čaja ili kafe razgovarati satima, a ono što ulaskom u ovu prostoriju prvo primijete su ključni komadi namještaja kao i mekane dekoracije. Stolovi, tepih, mekani jastuci i dekice privukli su najviše „pogleda“. Umjetnička djela na zidu i televizor rijetko su kome zapali za oko.

Toalet

Naročito sada za vrijeme pandemije, odlazak u toalet kako bi se oprale ruke postao je neizbježan. A ukoliko ostanu duže, možda će se gosti njime poslužiti i više puta. Vaše je da ga opremite lijepim ogledalom. Ogledalo privlači najviše pažnje u kupatilu, a odmah poslije njega su ormarići za peškire te lavabo.

Kuhinja

U kuhinji najviše pažnje privlači sam pod. Dakle, ako želite da impresionirate goste dovoljno je da dobro „izglancate“ pod ili kupite neki zanimljiv tepih. Nakon poda, pažnju su privukli kuhinjski ormarići, a potom i radna ploča.

Spavaća soba

U slučaju da vam dolaze gosti koji će spavati kod vas, dobro je znati kako im osigurati udoban boravak. Najviše pažnje privlači posteljina, naročito ona svježe oprana, ali i sam krevet. Samo nekolicini će pažnju privući ormar ili ukrasni jastuci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana