Продужите јој вијек трајања и квалитет: Како једноставно да очистите веш машину?

B92
Foto: Ilustracija

Током дужег коришћења, уколико се не одржавају редовно, у машинама за прање веша се могу накупити различите прљавштине које ометају нормално функционисање веш машине.

Због тога је битно да редовно одржавате хигијену своје машине, а у наставку смо вам припремили начине како да очистите веш машину.

Колико често би требало да се чистите веш машина?

Као и сви остали уређаји и машине за прање веша захтјева редовно одржавање како би ти обезбедила максималне резултате прања. Требало би напоменути да је чишћење машине једном недељно пожељно. Међутим, уколико немате толико времена на располагање, онда предлажемо да то радите једном мјесечно, а тада би требало да радите тзв. дубинско чишћење машине.

Како очистити веш машину – основни начин

Прва ствар коју треба да знате о чишћењу машине за прање веша је да ће и само врућа вода обавити доста посла. Дакле, уколико досад нисте чистили веш машину можете да је, за почетак, исперете врелом водом.

Додатно можете да користите детерџент И прашак за прање веша како бисте очистили своју веш машину. Оно на шта би требало да обратите пажњу је да не претерате са количином детерџента, јер велика количина сапунице ће вам само отежати посао у даљем чишћењу, али ће се непотребни прашак само таложити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана