Produžite joj vijek trajanja i kvalitet: Kako jednostavno da očistite veš mašinu?

B92
Foto: Ilustracija

Tokom dužeg korišćenja, ukoliko se ne održavaju redovno, u mašinama za pranje veša se mogu nakupiti različite prljavštine koje ometaju normalno funkcionisanje veš mašine.

Zbog toga je bitno da redovno održavate higijenu svoje mašine, a u nastavku smo vam pripremili načine kako da očistite veš mašinu.

Koliko često bi trebalo da se čistite veš mašina?

Kao i svi ostali uređaji i mašine za pranje veša zahtjeva redovno održavanje kako bi ti obezbedila maksimalne rezultate pranja. Trebalo bi napomenuti da je čišćenje mašine jednom nedeljno poželjno. Međutim, ukoliko nemate toliko vremena na raspolaganje, onda predlažemo da to radite jednom mjesečno, a tada bi trebalo da radite tzv. dubinsko čišćenje mašine.

Kako očistiti veš mašinu – osnovni način

Prva stvar koju treba da znate o čišćenju mašine za pranje veša je da će i samo vruća voda obaviti dosta posla. Dakle, ukoliko dosad niste čistili veš mašinu možete da je, za početak, isperete vrelom vodom.

Dodatno možete da koristite deterdžent I prašak za pranje veša kako biste očistili svoju veš mašinu. Ono na šta bi trebalo da obratite pažnju je da ne preterate sa količinom deterdženta, jer velika količina sapunice će vam samo otežati posao u daljem čišćenju, ali će se nepotrebni prašak samo taložiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana