Помоћу овог трика очистите решетке из рерне без муке и рибања

Kliks
Foto: Shutterstock

Решетке у рерни често се прљају и имају тврдокорне мрље од загорених остатака хране. Помоћу једног трика брзо и ефикасно ћете се ријештити тврдокорних мрља.

Наиме, прашак за прање веша додати у купку с врућом водом помоћи ће вам да очистиле решетке из рерне. Јаки састојци прашка уклањају тврдокорне мрље од хране и масноће.

Једна корисница ТикТока открила је рецепт за успјешно чишћење тврдокорних мрља с решетке из рерне. Све што требате направити је ставити један пешкир у каду, како бисте спријечили огреботине, те на њега ставити решетку из рерне. Затим напуните каду водом тако да решетка цијела буде намочена. У једној посуди помијешајте још мало воде и око три кашике прашка за веш те додајте у каду. Оставите их да стоје ток ноћи, а затим исперите и обришите.
Многима се допао трик те су га и пробали те поручили да никад прије нису тако добро очистили решетке из рерне.
"То је једини начин да очистите решетке", "Никада прије нисам тако добро очистила своје решетке. Хвала на овом трику", неки су од коментара.
Осим што су открили како је овај трик заиста учинковит, многи су савјетовали да се у воду дода и мало соде бикарбоне за још боље резултате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана