Pomoću ovog trika očistite rešetke iz rerne bez muke i ribanja

Kliks
Foto: Shutterstock

Rešetke u rerni često se prljaju i imaju tvrdokorne mrlje od zagorenih ostataka hrane. Pomoću jednog trika brzo i efikasno ćete se riještiti tvrdokornih mrlja.

Naime, prašak za pranje veša dodati u kupku s vrućom vodom pomoći će vam da očistile rešetke iz rerne. Jaki sastojci praška uklanjaju tvrdokorne mrlje od hrane i masnoće.

Jedna korisnica TikToka otkrila je recept za uspješno čišćenje tvrdokornih mrlja s rešetke iz rerne. Sve što trebate napraviti je staviti jedan peškir u kadu, kako biste spriječili ogrebotine, te na njega staviti rešetku iz rerne. Zatim napunite kadu vodom tako da rešetka cijela bude namočena. U jednoj posudi pomiješajte još malo vode i oko tri kašike praška za veš te dodajte u kadu. Ostavite ih da stoje tok noći, a zatim isperite i obrišite.
Mnogima se dopao trik te su ga i probali te poručili da nikad prije nisu tako dobro očistili rešetke iz rerne.
"To je jedini način da očistite rešetke", "Nikada prije nisam tako dobro očistila svoje rešetke. Hvala na ovom triku", neki su od komentara.
Osim što su otkrili kako je ovaj trik zaista učinkovit, mnogi su savjetovali da se u vodu doda i malo sode bikarbone za još bolje rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana