Пет најбољих трикова за прање и пеглање веша

Агенције
Пет најбољих трикова за прање и пеглање веша

Представљамо вам најбоље трикове за прање и пеглање веша које сте икада чули, међу којима су и начин да вратите искривљеном шеширу или капи оригиналан облик, као и да вратите боју изблиједјелој одјћи!

1. Како да се веш не изгужва

Ставите неколико коцкица леда у машину за сушење веша и укључите средњи програм око 15 минута. Лед ће се отопити и претворити у пару која ће неутралисати све наборе на одјећи.

2. Вратите деформисаном шеширу облик

Ставите воду да прокључа у мањој шерпи, па смањите температуру и ставите качкет или шешир као поклопац. Пара ће вратити оригиналан облик! Наравно, водите рачуна да ивице шешира случајно не падну на ринглу или да капа не упадне у шерпу. Гледајте да се отвор на шеширу поклапа са пречником шерпе.

3. Со враћа изблиједјелу боју

У бубањ додајте 150 г соли и оперите веш на уобичајен начин. Овај метод враћа боју изблиједјелој одјећи, али и спијечава да други веш изгуби оригиналну боју.

Ово је потпуно безбједан метод и можете га користити приликом сваког прања, али немојте користити крупну морску со. Осим за боју, со ће се побринути и за мрље, нарочито од зноја, буђи или крви.

4. Крагна под конац

Чак и када се фино испегла, крагна кошуље не изгледа увијек баш савршено. Ту вам у помоћ прискаче пегла за косу! Само водите рачуна да не држите крагну у преси превише дуго, како не бисте прогорјели тканину.

5. Вратите оригиналну величину памучној одјећи која се скупила

Памуку је најлакше вратити оригиналну величину, а све што вам је потребно за то јесте беби шампон. Потопите скупљену одјећу у лавор у млакој води и додајте 2 кашике беби шампона. Оставите да стоји пола сата.

Положите комад по комад одјеће равно на пешкир, па умотајте да остане влажно. Затим пажљиво одмотајте одјећу и оставите да равно лежи док се не осуши. Требало би да се вратила на оригиналну величину. (Стил.курир.рс)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана